Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najtajomnejšie miesta planéty: Schôdzky s mimozemšťanmi aj vraždiaci mega červ!

Na svete ešte existuje mnoho záhadných miest Zobraziť galériu (4)
Na svete ešte existuje mnoho záhadných miest (Zdroj: mysterycasebook.com)

PRAHA - Aj s tou najmodernejšou technikou je človek na niektoré javy prikrátky. Na Zemi totiž aj v 21. storočí existujú miesta, o ktorých nevieme takmer nič. Len to, že sa v nich deje niečo podivné. Oblasť 51, ktorá do roku 1994 oficiálne neexistovala, zvláštne hmly v bermudskom trojuholníku či Olgoj Chorchoj - vraždiaci červ v púšti Gobi - to sú najväčšie záhady ľudstva, ktoré nedajú vedcom spať.

Asi niet lepšej reklamy, než poriadna záhada, legenda alebo tajomstvo. Veď čím by bolo jazero Loch Ness bez svojej príšery "Nessie", alebo egyptské pyramídy bez faraónovej kliatby. Turistov tajomno láka a platí to aj pre nasledujúce miesta.

Americká Oblasť 51 - miesto, kde pristáli mimozemšťania?

Nekonečná Nevadská púšť ukrýva mnohé tajomstvá. Sú o tom presvedčení záhadológovia z celého sveta. Nahráva im k tomu aj nepochopiteľný prístup americkej vlády, ktorá existenciu Oblasti 51 až do roku 1994 absolútne popierala. Miesto je ohraničené tabuľami s výstražnými nápismi ako "Použitie smrtiacej sily dovolené!" Američania to obhajujú tým, že ide o oblasť výskumu leteckých síl. V oblasti vyschnutého jazera Groom oficiálne leží testovacia letecká základňa, kde vyvíjajú nové lietadlá.

Konšpiračné teórie však tvrdia, že tu kedysi stroskotalo mimozemské plavidlo a Američania tu dodnes v podzemných laboratóriách študujú tela mimozemšťanov a ich lode. Ďalšie teórie zachádzajú ešte ďalej - podľa nich sa tu s mimozemšťanmi pravidelne schádzajú. Tie triezvejšie hovoria, že ide "len" o miesto, kde Američania v roku 1969 nafilmovali pristátie na Mesiaci.

Najtajomnejšie miesta planéty: Schôdzky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: science.howstuffworks.com)

Tajomné svetielkujúce hmly v bermudskom trojuholníku

Už Krištof Kolumbus sa vo svojom lodnom denníku zmieňoval o tom, že ho karibská oblasť ktoré dnes poznáme ako Bermudský trojuholník, znepokojuje. Písal o extrémne zlých podmienkach pre plavbu. A svoju desivú povesť si Bermudský trojuholník zachoval až do dnešných dní. Bez stopy tu mizli lode i lietadlá. Napríklad v decembri 1945 sa nad miestnymi vodami vyparila letka číslo 19. Piloti piatich amerických bombardérov najskôr do vysielačiek ohlásili zvláštnu a hustú hmlu a potom sa odmlčali. Navždy. Nikdy sa nenašli ani telá, ani stroje. stopy. V roku 1963 oblasti zas zmizla loď, na ktorej palube bolo 39 mužov.

Existuje však niekoľko teórií, ktoré popierajú pôsobenie nadprirodzených síl a miznutie lodí a lietadiel racionálne vysvetľujú. Podľa jednej z nich ležia v oblasti "trojuholníka" na morskom dne ohromné ložiská metánu. Ak sa táto ohromná plynová bublina odo dna odlepí, potom "prehltne" všetko, čo je na hladine i vo vzduchu nad ňou. Ďalšie teórie hovoria o extrémne vysokých ničivých vlnách. Absenciu trosiek vysvetľujú vedci tým, že je v oblasti veľká hĺbka, kde nie je možné vraky a obete vypátrať.

Najtajomnejšie miesta planéty: Schôdzky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: mysterycasebook.com)

Ožívajúce kamene na stolovej hore v Peru

O predchádzajúcich oblastiach asi počul každý, príbeh stolovej hory Marcahuasi ale príliš známy nie je. Aj napriek tomu, že spôsobuje rovnaké zimomriavky na tele. Marcahuasi leží v Peru asi sto kilometrov od hlavného mesta Lima v nadmorskej výške 4200 metrov. Miestni obyvatelia túto oblasť označujú za "trón bohov" a rozprávajú desivé príbehy o svietiacich skalách a ožívajúcich sochách zvierat.

Ohromné ​​skalné masívy totiž v určitú dennú dobu v konkrétnu časť roka pripomínajú vďaka dopadajúcemu svetlu konkrétne zvieratá. Klokana, slona, tuleňa, ale aj tyranosaura. Odvážlivci, ktorí tu strávili noc, potom rozprávali o zvukoch, ktoré pripomínali bručanie, vytie a dupot koňa. Podľa legiend vyrušili zo spánku zvieratá ukryté v sochách.

Na tom, či sú bizarné skalné útvary dielom prírody alebo ľudských rúk, sa nevedia zhodnúť ani vedci. Jedni ľudský zásah úplne vylučujú, druhí ho pripúšťajú. Otázkou potom ale je, ktorá tajomná civilizácia má v týchto výtvoroch prsty.

Najtajomnejšie miesta planéty: Schôdzky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: about-peru-history.com)

Červ zabijak v púšti Gobi - Olgoj Chorchoj

Meno Olgoj Chorchoj sa Mongoli boja čo i len vysloviť. Podľa nich ide o obrovského červa, ktorý sa plazí pod tenkou vrstvou piesku a z ničoho nič útočí. Zatiaľ čo domorodci by na jeho existenciu prisahali, skeptici tvrdia, že Olchoj Chorchoj je len mocný nástroj šamanov, ktorý im zaručuje "poslušnosť".

Červ vraj vyzerá ako prerastená dážďovka a človeka alebo zviera dokáže zabiť i na vzdialenosť šiestich metrov. Ako, o tom sa záhadológovia dodnes dohadujú. Podľa jedných zabíja silným jedom, ktorý pľuje, iní sa prikláňajú k teórii elektrických výbojov.

Najtajomnejšie miesta planéty: Schôdzky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: sharkan.net)

Ani najmodernejšia technika človeku nedovolila preniknúť do všetkých záhad planéty. Miest, ktoré si uchovávajú svoje tajomstvá a podnecujú tým našu fantáziu, je stále dosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu