Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Najdrahšia chyba: Podiel v Appli predal za 800 dolárov, teraz by mal 36 miliárd!

Listinu podpísali všetci traja zakladatelia
Listinu podpísali všetci traja zakladatelia (Zdroj: businessinsider.com)

NEW YORK - Na aukcii v New Yorku sa tento týžden dražili listiny, ktoré dokumentujú najdrahšiu chybu v histórii. Menej známy zakladateľ spoločnosti Apple, Ron Wayne, predal svoj ​​podiel v roku 1976 za 800 dolárov. Teraz by mal hodnotu 36 miliárd dolárov. Zakladajúcu zmluvu podpísal Jobs, Wayne a Wozniak.

Zakladajúcu zmluvu podpísanú Jobsom, Waynom a Wozniakom vydražili v utorok za 1,59 miliónov dolárov. Dokument vyniesol viac ako desaťnásobok pôvodne odhadovanej ceny, uviedol aukčný dom Sotheby 's. Spoluzakladateľ Ronald Wayne predal svoj ​​podiel 12 dní po vzniku firmy s nahryznutým jablkom v znaku. Ak by zostal spoluvlastníkom, jeho 10-percentný podiel by mal dnes hodnotu 36 miliárd dolárov.

Fakt, že dnešná hodnota Waynových bývalých akcií je tak vysoká, znamená, že zakladateľ dnešného technologického giganta urobil poriadne drahú chybu.

Dnes 77-ročný Američan nedávno agentúre Bloomberg povedal, že "hoci má rád peniaze, svoje rozhodnutie neľutoval". Pokračoval potom vo svojej kariére vedeckého výskumníka a tvorca výherných automatov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu