Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Jobsove tajné dedičstvo: Firme zanechal plány na štyri roky!

Steve Jobs pri uvádzaní iPadu 2 na trh v marci tohto roka Zobraziť galériu (2)
Steve Jobs pri uvádzaní iPadu 2 na trh v marci tohto roka

LONDÝN - Napriek tomu, že Steve Jobs vedel, že zomiera, viac ako rok pracoval na projektoch, ktoré by podľa neho mali zaistiť budúcnosť firmy Apple na ďalšie štyri roky. Jej spoluzakladateľ sa taktiež snažil presadiť schválenie plánov na výstavbu nového sídla spoločnosti s futuristickým nádychom.

V poslednom období Jobs dohliadal na dokončenie projektu iCloud, ktorý užívateľom produktov Apple umožní ukladanie súborov na diaľku. Presnejšie tu ide o spoluprácu zariadení iPhone, iPad a iPod touch a počítačov Mac a PC. Služby iCloud uchovávajú hudbu, fotografie, aplikácie a ďalší obsah a synchronizujú ho vo všetkých participujúcich zariadeniach. Pri zmene obsahu v jednom z nich sa automaticky a bezdrôtovo aktualizujú aj všetky ostatné. Tieto projekty by mali zamestnať spoločnosť na nasledujúcich niekoľko rokov.

Jobsove plány sa však netýkali len produktov určených na predaj. Okrem toho sa chystal vybudovať nové sídlo firmy, ktoré by malo stáť neďaleko toho súčasného v kalifornskom meste Cupertino. Pojme 12 000 zamestnancov a bude vraj vyzerať ako kozmická loď.

Podľa informácií konzultačnej spoločnosti Interbrand by sa trhová hodnota firmy Apple mala po Jobsovej smrti zvýšiť o 670 miliónov dolárov (500 miliónov eur). Jej súčasná hodnota predstavuje 33,5 miliardy dolárov (25 miliárd eur).

Steve Jobs umrel 5. októbra vo veku 56 rokov. Podľahol rakovine pankreasu, s ktorou bojoval od roku 2004.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu