Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dediči Jobsových miliárd: Nemanželská dcéra, sestra a biologický otec

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

PRAHA - Právnici sa pri rozdeľovaní Jobsovho dedičstva podľa všetkého dobre zapotia. V najbližšom období totiž budú musieť rozdeliť majetok jedného z najbohatších mužov na svete, ktorého hodnotu odhadujú na 8,3 miliardy dolárov (6,3 miliardy eur). Vzťahy v rodine nedávno zosnulého spoluzakladateľa firmy Apple sú ale pekne zamotané.

Zorientovať sa v rodine Stevea Jobsa je pekne zložitá úloha. Zamotané vzťahy začali už predtým, než sa technický génius narodil. Jeho biologická matka Joanne Simpsonová totiž čakala Stevea sa Sýrčanom Abdulfattahom Jandalim v dobách, keď ešte neboli zosobášení. Pre moslimského študenta to bol problém a Joanne musela dať Stevea na adopciu. Malého chlapca sa potom ujali adoptívni rodičia Clara a Paul Jobsovci.

Stevov biologický otec Abdulfattah Jandali

Dediči Jobsových miliárd: Nemanželská
Zobraziť galériu (4)

 

Praví rodičia zosnulého vizionára sa medzitým vzali a priviedli na svet druhé dieťa, dcéru Monu. A zatiaľ čo Steve vídal Joanne veľmi zriedka a otca nikdy v živote nepoznal, s biologickou sestrou nadviazal v 27 rokoch pravidelný kontakt. "Vzniklo medzi nami veľmi blízke priateľstvo," priznala Jobsova sestra.

S Monou sa Steve začal stretávať až pred tridsiatkou

Dediči Jobsových miliárd: Nemanželská
Zobraziť galériu (4)

 

Akoby už život počítačového génia nebol dosť zamotaný, v roku 1977 mu jeho priateľka Jobsa Chrisannová oznámila, že je tehotná. Steve však odmietal priznať svoje otcovstvo. Súd mu neskôr prikázal ísť na testy otcovstva, kde sa potvrdilo, že dcéra Lisa je skutočne jeho. Do tej doby vyrastala len s matkou a v chudobe. "Keď som potom otca spoznala, začala som s ním jazdiť na dovolenky a žila s ním niekoľko rokov, počas ktorých som spoznala iný a fascinujúci svet," priznala Lisa v jednom z rozhovorov.

Dcéru Lisu oficiálne priznal až po testoch otcovstva

Dediči Jobsových miliárd: Nemanželská
Zobraziť galériu (4)

 

Práve ona má veľkú šancu, že jej z otcovho majetku pripadne pomerne veľká suma. Ďalšie miliardy si potom medzi seba rozdelia Jobsove deti Eva, Erin a Reen a jeho žena Laurene Powellová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu