Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Otras na tanieri: Ľudia v zahraničí po jedle zvracajú!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA/BRATISLAVA - Ak nemáte na slovenské reštaurácie, jedálne či potraviny dobrého slova a zdá sa vám, že za predražené ceny ponúkajú mizernú kvalitu, môžete byť radi, že ste sa nestretli s extrémami, ako niektorí ľudia v zahraničí. To, čo dostali naservírované, im doslova obrátilo žalúdky.

V poľskom mestu Radom uvarili pred niekoľkými rokmi v školskej jedálni držkovú polievku. Učiteľský zbor aj žiakov znenazdania prepadlo také neutíchajúce zvracanie, že kapacita toaliet školy vôbec nestačila. Celý objekt tak masívne znečistili, že sa dokonca ozvali hlasy na jeho zbúranie. Previnilá kuchárka vyskočila zo zúfalstva z okna, ktoré sa nachádzalo iba dva metre nad zemou, takže sa jej nič vážne nestalo.

Rakúsky bulvárny denník Neue Kronen Zeitung priniesol správu o cukrárovi, ktorý si vypomohol tým, že do zmrzliny zapracoval kačacie vajcia. Produkt bol síce chutný, ale neskor sa dostavilo zvracanie a obyvatelia Linzu si v miestnej nemocnici začali podávať kľučku. Pritom, ako polícia páchateľa vyvádzala z cukrárne kvôli "ťažkému ublíženiu na tele z nedbanlivosti", neustále vykrikoval: "Oni tyčkujú! To je divné - oni vážne tyčkujú!" Skončil v blázinci.

Naraziť v maďarských reštauráciách v okolí Balatonu na rozvarené cestoviny, nedovarenú ryžu a pripálené zemiakové hranolčeky nasiaknuté olejom nie je nič nemožné. Prístavné severotalianske mesto Terst je zase pre zmenu známe prepečenými guľatými karbonátkami, chutiacimi ako tehla, kyslým kečupom a nedovarenými špagetami. V Dánsku si dala skupina belgických turistov smaženú morskú šťuku, suchú a tvrdú ako doska, s čerstvou zeleninou, z ktorej medzi zubmi vŕzgal piesok, vylepšenú dresingom zo skazenej majonézy. Pre podozrenie otravy salmonelou im v Kodani museli vypumpovať žalúdok.

Nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung zverejnil výsledky kontroly pekárenských a iných výrobkov v oblasti Wiesbaden. To, čo štátna kontrola zistila, bolo absolútne alarmujúce: V bochníkoch chleba, v buchtách a koláčoch sa našli predmety ako sklenené črepy, oceľové piliny, piesok, chrobáky a muchy mäsiarky.

Jeden bochník chleba obsahoval dokonca drôty elektrického vedenia. Vo vrecku s hrozienkami určenými do vianočiek objavila štátna kontrola dve zdochnuté myši. Dohromady zabezpečili 353 823 kg skazených a zdraviu škodlivých potravín priamo na predajných pultoch. Boli zhabané karbonátky, v ktorých sa nenachádzal ani gram mletého mäsa.

Mäso nahradili rozomleté črievka z jaterníc, zomleté ​​salámy a údeniny s uplynutou lehotou spotreby. Z 2680 vzoriek ovocia a zeleniny bolo 7,8% stiahnutých z predaja, pretože obsahovali prudko jedovaté postreky proti hmyzu. Celkovo prebehla kontrola v 73 000 podnikoch. Z toho 16,9% ich nezodpovedalo hygienickým podmienkam.

Sedemdesiat firiem bolo okamžite uzavretých a ich majitelia okamžite vzatí do vyšetrovacej väzby, kde čakajú na súd. Podľa nemeckého trestného práva (StGB) sa budú zodpovedať za "pokus nebezpečného ublíženia na tele z nedbanlivosti". Hrozí im až päť rokov odňatia slobody nepodmienečne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu