Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chlpatý útok na pečivo v supermarketoch: Po týchto FOTO už naň nikdy nebudete mať chuť!

Chuťovka spomedzi rožkov Zobraziť galériu (3)
Chuťovka spomedzi rožkov (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Rožok s maslom, šunkou či džemom - takéto raňajky každý deň konzumuje mnoho Slovákov. Po týchto fotkách už ale možno nebude. Pohľad na myš pobehujúcu medzi čerstvým pečivom totiž vôbec nie je lákavý a upútal aj pozornosť hygienikov.

Zhruba pred mesiacom sa na internete objavilo nechutné video pochádzajúce z hypermarketu Kaufland v Ostrave. Zachytáva malého hlodavca, ako si spokojne behá v regáli na pečivo. "Škoda, že už nemáme hada. Ale mohol by som ho zobrať aspoň našej mačke," okomentoval video jeho autor Pavel Kudlík.

Myš medzi rohlíkmi

V Česku sa podobný prípad objavil v Hrádku nad Nisou. Ako informuje server Novinky.cz, miestna potravinárska inšpekcia (SZPI) bola nútená uzavrieť pobočku supermarketu JIP po tom, ako medzi potravinami objavila mŕtvu myš a trus. Obaly viacerých zabalených potravín boli dokonca rozhryzené. SZPI v dôsledku zistených závažných hygienických nedostatkov vydala zákaz užívania priestoru a predajcovi nariadila, aby vyradil potraviny poškodené škodcami, vykonal dôkladnú deratizáciu a sanitáciu a zabezpečil prevádzkareň pred prenikaním škodcov.

Myši v potravinách však nie je len českou záležitosťou. Na Facebooku boli pred pár týždňami zverejnené fotografie dokazujúce, že tento "fenomén" bol zaznamenaný aj na Slovensku. V známom obchodnom reťazci v Jelke jeden užívateľ nafotil hlodavca uprostred bielych rohlíkov. Predstaviteľov supermarketu táto situácia veľmi mrzí a okamžite podľa vlastných slov vykonali nápravu.

Myš medzi bielym pečivom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Myš medzi bielym pečivom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Prítomnosť myši, resp. jej trusu v potrave neznačí nič dobré. Tento tvor totiž prenáša mnohé vážne choroby, ako napríklad liesterióza, besnota či zápal mozgových blán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu