Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž schudol 170 kíl, nevládal prejsť pár metrov do kúpeľne!

Garymu i najmenší pohyb spôsoboval problémy Zobraziť galériu (2)
Garymu i najmenší pohyb spôsoboval problémy

MANCHESTER - Dvojnásobný otec Gary Brennan je vďaka zdravej strave a pravidelnému bicyklovaniu ľahší o 170 kilogramov. K drastickému úbytku na hmotnosti ho donútil fakt, že sa zadýchal už po pár krokoch a nevládal dojsť ani do kúpeľne.

Ešte pred tromi rokmi vážil Gary 254 kíl, teraz je to už len 82. Smažené lupienky a šumivé nápoje vymenil za ovocie a zeleninu a začal športovať.

Jeho obrovské úsilie si dokonca všimli aj organizátori budúcoročných olympijských hier v Londýne a zaradili ho na užší zoznam kandidátov, ktorí ponesú olympijskú pochodeň do jeho rodného Manchestru. "Ak ma vyberú, bude to také symbolické ukončenie mojej trojročnej cesty," vyhlásil Gary.

Tridsaťročný muž v čase svojej najväčšej obezity trpel cukrovkou a vysokým krvným tlakom. Jeho lekár mu odporučil, aby podstúpil chirurgické zmenšenie žalúdka. Brennanovi sa však podarilo schudnúť aj bez operácie.

"Keď som prvýkrát vyliezol na bicykel, ušiel som sotva kilometer. Lapal som po dychu, boleli ma ruky aj nohy. Kvapkal zo mňa pot akokeby som práve zabehol maratón," spomína si Gary na začiatky chudnutia, ktoré boli zároveň tými najťažšími.

Bicyklovaniu prepadol natoľko, že v súčasnosti týždenne odjazdí 320 kilometrov. Vďaka športu sa mu upravil aj krvný tlak a podľa lekárov už viac netrpí ani cukrovkou. "Najväčšia zmena oproti minulosti je tá, že som nadobudol ohromné sebavedomie. Predtým som nemal žiadne, tie časy sú už ale preč," povedal Gary.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu