Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Od obezity k anorexii: Diéty dievča takmer zabili!

Alice prekonala obezitu aj anorexiu Zobraziť galériu (2)
Alice prekonala obezitu aj anorexiu (Zdroj: fashionnewz.nl)

Varovanie a zároveň aj nádej všetkým korpulentnejším dievčatám alebo naopak tým, ktoré prepadli anorexii, dáva príklad 23-ročná Britka Alice Vinallová. Veľmi obéznemu dievčaťu sa podarilo rýchlo a neuveriteľne schudlo, ale pri tom prepadla anorexii a musela sa učiť znova jesť. Dnes je tak "akurát".

Keď mala Alice 21 rokov, s hrôzou si uvedomila, že je najtučnejšia zo svojich spolužiakov a kamarátov. Trpela morbídnou obezitou, ktorá človeka ohrozuje na živote. Pred zdravotnými rizikami ju varoval aj lekár.

Svoje kilogramy dievčina podľa vlastných slov nazbierala pri posedeniach s priateľmi v reštauráciách McDonald 's, kde bola schopná zjesť obrovské porcie kuracích nugiet, hamburgerov, rybích filiet a hranoliek. To všetko potom ešte rada "zalievala" kalorickými alkoholovými drinkami.

Od obezity k anorexii:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: fashionnewz.nl)

Dospelo to tak ďaleko, že pred dvoma rokmi vážila 120 kilogramov. Dcéru si konečne začali všímať aj jej rodičia; takže jej otec sľúbil, že za každých šesť zhodených kíl jej na vreckovom pridá ako odmenu 75 libier (88 eur).

To však nebola jej hlavná motivácia na to, aby schudla. K diétam, ktoré sa jej neskôr vymkli kontrole, Alice pristúpila aj preto, že túžila byť krásna a chcela nájsť si priateľa. Počas niekoľkých mesiacov sa dostala na polovicu svojej pôvodnej váhy. Došlo to tak ďaleko, že tentokrát jej otec začal platiť za priberanie kilogramov.

Rapídne chudnutie si ale vybralo svoju daň. Alicina pleť získala šedú farbu, mala tmavé kruhy pod očami, začali jej vypadávať vlasy a vynechávala jej menštruáciu. Vyhľadala preto odbornú pomoc.

Dnes má na svoju výšku optimálnych 70 kíl, cíti sa šťastná a spokojná. Váhu aj príjem potravy si už stráži lepšie a svojím príbehom sa prostredníctvom médií snaží ísť príkladom aj ostatným dievčatám.

Kontroverzná hladovka: Dokonalá očista či hazard so zdravím?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu