Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Najtučnejšia žena sveta je obrovská, nevládze sa ani otočiť!

Pauline Potterová Zobraziť galériu (4)
Pauline Potterová (Zdroj: Guinness World Records)

NEW YORK - Najtučnejšou ženou sveta sa podľa Guinnessovej knihy rekordov oficiálne stala Pauline Potterová (47) zo Sacramenta v Kalifornii, ktorá dosiahla váhu 318 kilogramov. Zo svojej obezity, ktorá jej znemožňuje robiť najbežnejšie veci, viní žena rodinné gény.

Teraz by vraj chcela schudnúť, aby sa zase mohla vrátiť k normálnemu životu. Má v úmysle zhodiť až 227 kilogramov, aby mohla chodiť tancovať, jazdiť na výlety a vošla sa do sedadiel v divadle. Teraz je v stave, kedy sa sama ani neotočí v posteli a nevojde sa do auta, hoci od potvrdenia rekordu jej váha klesla na "len" 292 kilogramov.

Obezitu vraj má v génoch a podpísala sa na nej aj výchova, kedy v detstve mala prehnaný nadbytok jedla. "Moja mamička vážila 400 libier a otec 600," povedala britskému denníku The Daily Mail. "Mám osem súrodencov a všetci s výnimkou jedného vážia cez 300 libier. Jednoducho sme tak boli vychovávaní," dodala. "Keď si šťastný, osláv to jedlom, keď si smutný a na kolenách, tu máš zmrzlinu."

Už niekoľkokrát vraj uvažovala o chudnutí, ale vždy tu myšlienku odsunula bokom. Až teraz sa rozhodla, že je na čase so svojou váhou a telesnými rozmermi niečo urobiť. Každodenný život je pre ňu čím ďalej tým komplikovanejší a musí sa spoliehať na pomoc svojho syna. "Všetko je komplikované od obliekania až po kúpeľ," dodala. "Viete, nemôžem si napríklad navliecť ponožky. Vďaka bohu mám veľmi dobrý vzťah so synom, ktorý mi pomáha so všetkým, čo je príliš ťažké."

Pohyblivosť sa snaží udržať rehabilitačným cvičením v bazéne, ale už sa nedokáže pohybovať bez chodítka a nevojde sa do auta. Jedným z jej problémov vraj je to, že jej chutí úplne všetko s výnimkou kyslej kapusty a ružičkového kelu. Je každé dve hodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu