Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Indka zje denne dve kilá piesku, je za tým pica!

Krišnavátí trpí psychickou poruchou
Krišnavátí trpí psychickou poruchou

INDIA/BRATISLAVA - Krišnavátí (70) zo severnej Indie denne skonzumuje približne dve kilá piesku. Hoci si na ňom pochutnáva už dlhých 40 rokov, nikdy sa u nej neprejavili žiadne zdravotné problémy.

Spočiatku mali členovia rodiny o ňu strach, mysleli si, že môže vážne ochorieť. Keď to však nijako nepodlomilo jej zdravie, začali ju v tom podporovať a nosiť jej piesok z trhu.

"Všimol som si, že zje približne 2 kilogramy piesku denne. Veľakrát nás požiadala, aby sme jej priniesli piesok z obchodu. Nemá žiadne ťažkosti a je stále zdravá," uviedol ženin sused. 

Lekári hovoria, že ide o psychické ochorenie a treba ho liečiť. "V našej krajine považujeme všetko nezvyčajné za zázrak. Ale v tomto prípade o žiadny zázrak nejde. Je to dobre zdokumentované a spomenuté v knihách. Ide o ochorenie nazývané Pica. Vzhľadom k tomu, že to žena robí už viac ako 30 rokov, a dôvod je psychologický, mala by byť liečená psychológom," povedal chirurg.

Pica je porucha charakterizovaná chuťou na nejedlé látky ako sú kov, vlasy, špina, plast a podobne. Väčšinou sa vyskytuje u detí a ľudí v starobe.



Dve kilá piesku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu