Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Jiří Mádl bol online: Slovenskí diváci nemajú dôveru vo svojich filmoch!

Jiří Mádl Zobraziť galériu (3)
Jiří Mádl (Zdroj: topky)

V súčasnosti jeden z najpopulárnejších mladých hercov - Jiří Mádl (hlavná mužská postava – Adam vo filme eŠtéBák), sa narodil 23.10.1986 v Českých Budějovicích. Príležitostne hral v mládežníckych divadlách (s hrou, ktorú napísal vyhral divadelnú súťaž), objavil sa aj v Jihočeském divadle. Píše scenáre a divadelné hry, skladá piesne a zaujímajú ho vedy ako psychológia, astrológia a grafológia.

Jiřího Mádla, študenta Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích, objavil režisér Karel Janák pre filmovú komédiu Snowboarďáci (2004). Tá ho katapultovala medzi mladé herecké talenty českého filmu. Po úspechu Snowboarďákov si s parťákom Vojtom Kotekom zahrali v ďalších Janákových komédiách Rafťáci (2006) a Ro©k podvraťáků (2006). V roku 2005 sa objavil vo filme režisérky Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli a postupne sa stal stálicou českého filmového plátna. Novú príležitosť mal v grafity komédii Tomáše Vorla Gympl (2007). Nasledujúci rok mu priniesol ďalšie ponuky – veľkofilm Bathory (2008), komédiu Taková normální rodinka (2008) a komornú snímku Děti noci (2008). Za úlohu v tomto filme si odniesol Krištáľový glóbus za najlepší mužský herecký výkon na MFF Karlove Vary. Objavil sa v niekoľkých televíznych komédiách a seriáloch, v komédii Ulovit miliardáře (2009) a vo filmových rozprávkach Peklo s princeznou (2009) a V peřině (2010). S Bohdanom Slámou dokončil snímku Čtyři slunce.

Výber z filmografie
 
2012 Čtyři Slunce
2011 V peřině
2009 Peklo s princeznou
2008 Bathory
2008 Taková normální rodinka
2007 Gympl
2006 Jak se krotí krokodýli
2006 Rafťáci
2006 Ro©k podvraťáků
2004 Snowboarďáci
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

19.04.2012 10:46 - otázka od bernadeta
ja som nepadrim medzi tvoje fan ale po tvojej odpovedi na fgfg som sa zalubila :P a vela stastia v kariere
Diky bernadeto! Libam te... S vama ostatnima se loucim, dekuju za dotazy a moc si preju, aby se vam Estebak libil. Po dlouhy dobe tady mate opravdu poctivej slovenskej velkofilm a vypada to, ze se vase narodni kinematografie pomalu krisi. Jsem strasne rad, ze muzu bejt u toho. Ted uz je to na vas divacich. Za filmare muzu slibit, ze se vas pokusime nezklamat :) diky a zelam vsetko dobre, Jirka
19.04.2012 10:33 - otázka od Aďka
Ahoj, videla som ťa vo filme Probudim se včera a bol si fakt skvelý. Takto dobre som sa na českej komédii nezasmiala už dávno (a spolu so mnou aj celé kino). Bolo vidno, že ťa točenie tohto filmu bavilo. Držím palce k ďalším skvelým filmom. Aďka :-)
Diky moc!
19.04.2012 10:32 - otázka od Marika
Ahoj Jirko, mozes svojimi slovami popisat o com je film Estebak? Oplati sa to vidiet? Dakujem Marika
No zkusim to ve zkratce. Rekl bych, ze to je o odvaze, strachu a lasce. nevim jestli to staci, ale jedna si i o tema odposlechu, ktery naprosto zasadne menili zivoty nekolika lidi. V Ceskoslovensku bylo odposlouchavano 600 000 lidi! A malokdo to vedel. Kdyz si idectete deti, tak je to opravdu velky procento dospely populace. Ale film o tom je to uplne prvni. myslim, ze opravdu stoji za to na to jit. Dekuju za dotaz, libam!
19.04.2012 10:29 - otázka od axabat
Cau, čím to je že české filmy su zaujímavejšie ako tie slovenské ? Je to autorom , režiérom či financiami podla teba dík
To je na dlouhy povidani no...taky jsem nad tim premejslel. U vas to vsichni umi uplne stejne jako u nas. Ale dlouho na to ty televize tady kaslali a nikdo se nemel k tomu neco s tim delat, Kolibu rozkradli a najednou nebylo nic. Juraj Nvota rikal, ze asi i divaci tu nemaji moc duveru ve svoje filmy. Jenze kdyz uz je ta kultura tak krehka a neco se po case podari, tak by tomu meli media pomoct nebo aspon to uplne nazdupat, zvlast kdyz neni duvod. A divaci pokud se jim to libi, meli by to sirit dal. Ted uz je to fakt hlavne o nich. Vsechny ty silny narodni kinematografie jako francouzska, italska nebo ceksa stoji na tom, ze lidi svoje narodni filmy maji radi. A ja se ptam...uz jste videli Estebaka? :)
19.04.2012 10:22 - otázka od Nika
Ahoj,ja nemám otázku iba ti chcem zaželať v živote aby sa ti darilo,aby si bol šťastný,zdravý a aby ťa všetko zlé obchádzalo a samozrejme aby sa ti splnilo všetko po čom túžiš!!!!Pozdravujem ťa.
Dekuju Niko, to same i tobe :) libam!
19.04.2012 10:22 - otázka od anka
Zdravím Jirko, máte teda toho dosť zasebou,kedy stíhate aj žiť?Darí sa Vám aspoň trocha relaxovať?Ste fakt dobrý držím palce.
Moje prace je mojim konickem, coz casto vede lidi k dojmu, ze jsem workoholik, ale...jo vlastne jsem...ale to je proste droga. Vlastne stiham vsechno, pracovat i bavit se, netrpi ani rodina ani kamaradi...takze jedinny co trpi je spanek :) Dekuju moc a at se vam dari!
19.04.2012 10:19 - otázka od adri
ahoj Jirko,ako sa mas?si dobry herec,prajem ti vsetko dobre.
Jsem unavenej ale mam se krasne. Delam praci svych snu a prave jsem v jednom ze svych nejoblibenejsich mest. Taky preju vsetko dobre a at se vam libi Estebak.
19.04.2012 10:17 - otázka od Petra
Ahoj Jiri,chcela by som si s tebou písať a byť v kontakte lenže nemám facebook dáš mi email nejaký?
Najdi si muj profil na Google+ a na FB, tam se dozvis, co delam a kde se muzeme videt. dekuju a at se ti libi Estebak.
19.04.2012 10:16 - otázka od Marian
Jirko ako sa ti šoferoval Velorex???? A prečo nie si vo filme oholený!!! Gratulujem konečne Vážna práca. Je prevda že žiješ striedavo v Mníchove a v USA??? a venuješ sa tancu???
Prosim Vas ja jsem v tom filmu neoholeny, protoze to bylo prvni jaro kdy mi yacali rust vousy, tak jsem to hned musel vyuzit ! Jinak ziju tak stridave v Berline a v Praze, v New Yorku jsem casto, ale bohuzel tam ted uz neziju...no a treti dotaz - tancim, ale az tak po druhy hoine rano a nikoho to moc nezajima. Dekuju a at se Vam libi Estebak.
19.04.2012 10:12 - otázka od fgfg
vyzera ako k o k o t
A to jste me mel videt jeste pred pul hodinou...
19.04.2012 10:11 - otázka od Ivan
Pozdravujem Vás Jiří v mene celej našej rodiny. Ste výborný herec , keby ste žil v Holyvoode , určite ste nominovaný na Oscara. Takých hercov je málo, držíme Vám palce a verím, že sa niekedy stretneme. Prajeme Vám ešte veľmi veľa výborných rolí vo filmoch.
Dekuju moc...ydravim celou rodinu a doufam, ze se vam bude libit i Estebak.
19.04.2012 10:10 - otázka od Runo
Ahoj ako sa mas? ako sa ti nakrucalo na dubnicko letisku v slavnici? nievies kedy to bude v kinach? dakujem a drž sa :)
Do kin to jde prave dneska. Takze si na vecer nic neplanujte a rychle tam dokud jsou listky :) Jinak letisko bolo krasne ale z toho litani mi bylo opravdu zle.
19.04.2012 10:07 - otázka od Alžbeta
Ahoj Jirko.Si výborný herec.Kam sa na Teba hrajú vyštudovaní herci.Tvoje herectvo je prirodzené,nevtieravé,človek Ti uverí všetko.To je veľký dar.To sa nedá naučiť,s tým sa musí narodiť.Tak nech sa Ti darí aj naďalej.
Jsem ted uplne rudej...dekuju moc, zkusim Vas nezklamat :)
19.04.2012 10:05 - otázka od Lluky
Zdravím Vás pán Mádl Chcel by som sa Vás opýtať či mate nejakí svoj 1 ( prípadne 2,3)najobľúbenejší Český film vďaka
Mam rad Obecnou Skolu, Musime si Pomahat a y tech starsich At Ziji Duchove a Ctyri Vrazdy Staci. A pak samozejme vsechny, ve kterych jsem hral :)
19.04.2012 10:04 - otázka od ivana
Ahojky, si vyborny mlady herec, ak sa vies vzit do doby, v ktorej si to cele ani nemohol vnimat, kedze si bol mladatko /EsTebak/. V kazdom pripade drzim palec v dalsej kariere a mam len jednu miniotazku: lyze alebo snowboard? :D krasny den zelam
Dekuju moc, opravdu...a jinak...volim moznost C - KORCULE :)
19.04.2012 10:02 - otázka od Zuzana
Jirka chystáš sa niekedy ešte na také turné po Slovensku ako s eštebákom? Veľmi rada by som ťa totiž videla ale toho eštebáka nejak nestíham..:)
Mila Zuzanko, po Slovensku uz jezdime...jeste dneska jedeme Nitra, Trnava, Trencin...a uy jsme byli v Kosicich, Popradu, Banske Bystrici, Bratislava, Presov. Ale nebojte se Estebak bezi ode dneska v kinech a urcite ho stihnete.
19.04.2012 09:59 - otázka od Kika
Ahoj, sledovala som ťa v českom seriáli "Znamení koně", tam si sa mi veľmi páčil, mohlo by byť konečne aj pokračovanie :) a chcem sa ťa opýtať, aký máš názor na Richarda Krajča? Niekde som zachytila, že sa moc nemusíte..díky..
Richarda mam moc rad, je to hezky a hebky clovek. Krasne voni. Jenom je to banikovec no...co vic k tomu dodat :) a jinak jsem rad, ze se vam ZK libilo, vdiaka
19.04.2012 09:57 - otázka od Zuzka a Robin
Ahoj pan domaci, tak co prides v nedelu? :-)
Jo jo, zajdu...ale len ked budete mat tu skvelu domacu palenku :) doufam, ze godzilla jeste spi a ze se mate fajn, ciao
19.04.2012 09:55 - otázka od bob
pozdravujeme Jirko chtěl jsem se Vás zeptat, jako Herce, snad možná prý by mělo vzniknout ze pokračováním od filmové komedie: Gympl, kde pak ponese se jménem= Vejška, toto můžete potvrdit., jak pak jste daleko s přípravami na snímku= Vejšce., kde pak by jste se měl ze objevit ve postavě - Michala Kolmana, také na obsazení a zrežírování se Společně od režisérem= panem Tomášem Vorlem a hercem= panem Tomášem Vorlem alias Petrem Kocourkem. děkuji za odpověd
Dobry den, ano Vejska se pripravuje. Moc nadsenej jsem z toho nebyl, ale cetl jsem prvni synopsi a ta se mi moc libila. Meli bysme zacit tocit v marzi 2013. Dikes
19.04.2012 09:53 - otázka od bob
příjemné dopoledne pane Mádl chtěl bych se Vás zeptat, třeba by jste mohl prozradit Nám divákům, zda-li se událo a přihodilo Vám osobně, pravděpodobně se nacházelo ze rána a odpoledne a na-večer, protože jste přišel o vyjímečný za herecký Hlas, když jste měl Vy osobně, právě ze bylo, před herectvím ve filmech, seriálech, komediích, drama, pohádkách. děkuji, a ať se Vám, co nejlépe daří
tak tomu jsem nerozumel :)
19.04.2012 09:51 - otázka od Barbara
Milý Jirko, včera si sa so mnou vyfotil v Košiciach, dala som ti pusu na tvář, možno si ma pamätáš :-) Chcem Ti len poďakovať, pôsobíš veľmi sympaticky a ja som happy, že som ťa mohla stretnúť! A mimochodom, teším sa, že sa zaujímaš o psychólogiu, pretože ja ju budem od září študovať :-) Držím Ti palce!!
I ja tobe drzim palce a dekuju za pusu:)
19.04.2012 09:50 - otázka od Veronika
Ahoj Jiří,ja som veľká zberateľka autogramov a chcela by som aj teba poprosiť o podpiskartu aj z podpisom lenže adresu nedávam na verejnosť máš nejaký kontakt kam napíšem adresu?Vopred ti veľmi pekne Ďakujem.Ahoj :-)
Dobry den vsem, urcite je to mozne. Napiste na moje stranky jirimadl.com , dostanete adresu, kam zaslete vasi i se znamkou a podpis vam dorazi. Dekuju a mejte se

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu