Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Majú záznam, hľadajú útočníkov na auto princa Charlesa

Charles a Camilla boli naozaj vystrašení
Charles a Camilla boli naozaj vystrašení

LONDÝN - Britská polícia dnes zverejnila videozáznam decembrového útoku londýnskych študentov na automobil, v ktorom cestoval korunný princ Charles so svojou manželkou Camillou. Študenti protestovali začiatkom minulého mesiaca v centre metropoly proti zvýšeniu školného.

Videozáznam, ktorý 9. decembra zaznamenala pouličná kamera na Regent Street, ukazuje skupinu ľudí, ktorá kope a trieska do kráľovského Rolls-Royce. Jeho vodič musel v dave spomaliť.

Polícia teraz hľadá svedkov, ktorí by úradom prezradili totožnosť útočníkov, a to aj napriek slabej kvalite záznamu.

Podľa predošlých správ auto napadli cestou na divadelné predstavenie. Demonštranti rozbili jedno okno a polialiauto bielou farbou. Charles s Camillou vyviazli bez ujmy. Ich fotografie, na ktorých je zreteľné najmä zdesenie vojvodkyne z Cornwallu, dominovali na nasledujúci deň titulným stránkam britských denníkov.

Incident vyvolal aj kritiku na adresu polície, že nebola schopná zaistiť bezpečnosť následníka trónu. Šéf Scotland Yardu Paul Stephenson vtedy pripísal zodpovednosť za násilie demonštrantom a zdôraznil, že nepokoje "veľmi dôkladne vyšetria".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu