Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Svadba princa Williama: Ožení sa tam, kde mala Diana pohreb!

Princ William a Kate Middleton Zobraziť galériu (8)
Princ William a Kate Middleton

LONDÝN - Britský princ William a Kate Middleton sa zosobášia 29. apríla budúceho roku v londýnskom Westminsterskom opátstve, kde sa konala v roku 1947 aj svadba súčasnej kráľovnej Alžbety II. a v roku 1997 pohreb princeznej Diany.

Premiér David Cameron sa o správe vyjadril, že to bude veľmi "šťastná a významná udalosť" a vyhlásil na ten deň aj štátny sviatok. Očakáva sa, že to bude najväčšia kráľovská udalosť od svadby princa Charlesa so zosnulou Dianou pred takmer tridsiatimi rokmi.

Podľa slov Williamovho osobného tajomníka, Jamieho Lowther-Pinkertona, 28-ročná dvojica, ktorá sa zoznámila počas štúdia na University of St Andrews v Škótsku, si priala jarnú svadbu a myslí si, že opátstvo ponúka relatívne súkromie aj napriek svojej veľkosti. "Miesto je s rodinou spojené už dlhú dobu a osobne s princom Williamom tiež. V určitom zmysle je to kostol kráľovskej rodiny," vyjadril sa. Oznámil tiež, že svadbu bude financovať kráľovská rodina spolu s rodinou snúbenice, poplatky spojené s bezpečnosťou a dopravou však budú platené z daní.

Miesto a dátum svadby vyšli najavo iba necelý týždeň od oficiálneho oznámenia samotných zásnub. Princ dal svojej Kate zásnubný prsteň, oválny modrý zafír obkolesený diamantmi, ktorý patril jeho matke.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu