Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na kráľovskej svadbe zarábajú predajcovia suvenírov

Tanier s podobizňou Williama a Kate Zobraziť galériu (6)
Tanier s podobizňou Williama a Kate

LONDÝN - Hrnček s monogrammi Williama a Catherine? Párok ručne vyrezávaných ťažítok v tvare labutí? Alebo snáď roztomilé svadobné zvony? Pri tom množstve romantických suvenírov, ktoré zaplavili trh, nemusia fanúšikovia kráľovského dvora po celom svete čakať s oslavou svadby princa Williama až na budúci rok, napísala agentúra AP.

Skoro súčasne s oznámením princových zásnub s jeho dlhoročnou priateľkou Kate Middletonovou boli obchodníci so suvenírmi a výrobcovia porcelánu zaplavení zákazkami na špeciálne hrnčeky, taniere a ďalšie podobné veci. Britský obchod, ktorého celková situácia nie je zďaleka dobrá, si robí veľké nádeje, že svadba prinesie do jeho pokladníc toľko potrebné peniaze.

"Dostali sme mnoho zákaziek, ľudia si teraz objednávajú aj veci, ktoré ešte ani nevideli, pretože ešte nie sú v predajniach," povedal William Church, ktorého rodina predáva suveníry zberateľom v Northamptone už vyše sto rokov.

Výrobcovia mali už mesiace vopred pripravené návrhy osobitného stolového náčinia a riadu, stačilo len oficiálne oznámenie, kedy (29. apríla) a kde (Westminsterské opátstvo) svadba bude, aby mohol závod o peniaze začať.

Je to horúčka, ktorá zachvátila ľudí na celom svete. Church povedal, že veľký záujem prejavujú zberatelia v USA av ďalších krajinách, kde nie je monarchia. Narodenia, korunovácie a svadby v kráľovskej rodine boli pre výrobcov keramických suvenírov udalosťou po stáročia. 

V ponuke tovaru s motívom svadby Williama a Kate sú napríklad kráľovská "šálka lásky" s dvoma uškami či súprava bielych a zlatých ťažítok v tvare labutí.

Ani fanúšikovia monarchie, ktorých rozpočet je obmedzenejší, nemusia zúfať. Digitálna technológia umožňuje skoro každému vytlačiť si Williamov portrét na hrnček a aukčný portál eBay.com už ponúka množstvo lacných tričiek, osušiek a náprstkov.

Ženám, ktoré chcú kopírovať štýl Middletonovej, už v týchto dňoch niektoré obchody za rozumnú cenu ponúkajú napodobeninu jej tmavomodrých zásnubných šiat. Na internete dokonca len deň po oznámení zásnub začali predávať kópiu jej snubného prsteňa so zafírmi a diamantmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu