Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na tri týždne uviazla vo vlastnej kúpeľni!

Kúpeľňa sa pre ženu na niekoľkoi týždňov stala väzením
Kúpeľňa sa pre ženu na niekoľkoi týždňov stala väzením

EVRY - Šesťdesiatdeväťročnú ženu, ktorá sa nedopatrením uväznila v kúpeľni svojho bytu v okolí Paríža, sa podarilo vyslobodiť až po troch týždňoch. Celý čas bola bez jedla a pila len vodu, oznámila dnes miestna polícia. Incident sa udial v čase, keď sa francúzske úrady zamýšľajú nad riešením osamelosti starých ľudí.

Žena sa začiatkom novembra v obci Epinay-sous-Sénart, 20 kilometrov južne od francúzskej metropoly, zavrela v kúpeľni a zámok sa zvnútra zablokoval. Klopala na vodovodné rúrky, aby privolala susedov. Tí si ale údajne mysleli, že niektorí nájomníci robia nejaké úpravy v byte. Až po čase si uvedomili, že susedku dlho nevideli, a privolali políciu.

Samota ľudí je sociálnym zlom, ktoré sa dnes týka miliónov ľudí a poškodzuje hodnoty medziľudskej solidarity, povedal dnes francúzsky premiér François Fillon. Táto otázka bude podľa neho veľkým národným tématom v budúcom roku. Prezident Nicolas Sarkozy minulý týždeň oznámil zámer urobiť zo starostlivosti o starých ľudí jednu z priorít záveru svojho mandátu v roku 2012.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu