Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Pri ničivom požiari ubytovne zahynulo 7 imigrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DIJON - Sedem ľudí zomrelo a 11 utrpelo ťažké zranenia pri požiari, ktorý v noci na dnešok vypukol v ubytovni pre pracujúcich imigrantov vo francúzskom Dijone. Ďalších asi 100 osôb bolo zranených ľahko. Príčina nešťastia sa ešte len vyšetruje. Informovali o tom miestne úrady.

Zo siedmich mŕtvych sa šesť udusilo jedovatými splodinami a jeden zomrel potom, čo vyskočil z okna. Skok z okna je aj príčinou niektorých vážnych zranení. Obete mali 40 až 60 rokov. Išlo o troch Francúza, dvoch Senegalcov, jedného Alžírčana a jedného Vietnamca, upresnila agentúra AFP.

Požiar, ktorý vypukol skoro ráno krátko pred 1:30 SEČ v smetiaku stojacom pred ubytovňou, sa veľmi rýchlo rozšíril do deväťposchoďovej budovy a uväznil všetkých jej obyvateľov. V čase nešťastia bolo v objekte podľa hasičov 141 osôb, z ktorých väčšina sa nadýchala jedovatých splodín, prevažne ale ľahko.

Oheň zachvátil z dosiaľ neznámych dôvodov jednu či viac smetiakov a nakoniec zničil všetky byty. Budú asi vykonané pitvy. Zatiaľ sa nevie, o aký trestný čin ide, uviedla prokuratúra k začatému vyšetrovaniu príčin nešťastia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu