Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Výbuch v garáži: Mladíka zabila stará munícia

Výbuch úplne zničil garáž Zobraziť galériu (6)
Výbuch úplne zničil garáž

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Po výbuchu a následnom požiari garáže zahynul v obci Hluk na Slovácku vo štvrtok podvečer pri rodinnom dome rodičov mladý muž (†25). Mladík zbieral muníciu z II. svetovej vojny.

Podrobnosti o tragédii priniesol server hasičov a záchranárov Zlínskeho kraja. Podľa rodičov mladíka sa najskôr ozvali dva výbuchy z dvora. Keď vybehli von, uvideli zrútenú garáž a požiar. Plamene sa snažili hasiť pomocou záhradnej hadice, čo však nepomáhalo. Požiar pacifikovali najprv miestni dobrovoľní, neskôr aj profesionálni hasiči.

Jedna skupina profesionálov bojovala s ohňom, druhá prehľadávala ruiny garáže. Od rodičov sa totiž dozvedeli, že mladík mal byť počas výbuchu práve v garáži. Asi po desiatich minútach našli zavalené telo. Lekár už mladíkovi nedokázal pomôcť. Rodina zosnulého utrpela psychický šok a veliteľ zásahu zavolal psychologičku od hasičov, ktorá poskytla pozostalým pomoc.

Keďže v zrútenej garáži predpokladali výskyt munície na piatok ráno povolali policajného pyrotechnika. Požiar sa nerozšíril na susedné objekty, ale tlaková vlna po výbuchu poškodila sklenené výplne dverí a okná na okolí. Škody odhadli priebežne na 200 tisíc českých korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu