Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovák sa kvôli popolu oženil na Taiwane

Česko-slovenský pár sa zosobášil v hoteli v Tchaj-peji
Česko-slovenský pár sa zosobášil v hoteli v Tchaj-peji

TCHAJ-PEJ - Improvizovanú svadbu zorganizoval v utorok taiwanský hotel česko-slovenskému páru, ktorý kvôli problémom v letovej prevádzke nad Európou uviazol na Taiwane a nestihol sa na plánovaný obrad vrátiť domov. Napísala to dnes agentúra Reuters a miestny spravodajský web focustaiwan.tw.

Slovenský lekár (32) Juraj Hegyi a rádiologická asistentka (31) Zuzana Marčeková z Česka, podnikali cestu po ázijských krajinách, v rámci ktorej navštívili aj Thajsko, Hongkong a Singapur. Na Taiwane sa zdržiavali v čase, keď vzdušný priestor nad väčšinou Európy utíchol kvôli sopečnému popolu z islandskej sopky. Domov sa chceli vrátiť tak, aby stihli svadbu naplánovanú na 24. apríla. Ich let však odložili na neurčito.

Zdrvenému páru manažér hotela Orchard Park neďaleko taiwanského hlavného letiska v severnej časti ostrova ponúkol usporiadať svadbu na mieste. Tradičný kresťanský obrad vrátane výmeny prstienkov údajne stihol zorganizovať za jediný deň, pozval kňaza z neďalekej univerzity a aj sto svadobných hostí, vrátane ďalších uviaznutých Európanov.

"Nie je to bežnou súčasťou práce, ale tunajší šéf sa dozvedel, že plačú, a že sa chcú okamžite vrátiť domov, pretože svadbu plánovali viac ako rok," povedal dnes podľa Reuters asistent hotelového manažéra.

Novomanželia si však zrejme obrad budú musieť zopakovať aj na Slovensku, uviedol slovenský časopis Plus jeden deň. Na riadnu svadbu v zahraničí by totiž potrebovali veľa dokladov vrátane rodných listov preložených do angličtiny s notárskym overením.

Podobnú skúsenosť ako česko-slovenská dvojica z Taiwanu má za sebou austrálsko-britský pár, ktorý cestou na svadobnú oslavu do Británie zostal uväznený pri medzipristátí v Dubaji. Ceremoniálu na svoju počesť sa minulú sobotu sa nakoniec zúčastnil cez internet.

Sopečný popol z islandskej sopky pod ľadovcom Eyjafjallajökull od štvrtka obmedzil prevádzku letísk vo viac ako 20 európskych krajinách, a mimo domova tak uviazli tisíce ľudí. Na Taiwane od štvrtka zrušili okolo 47 dopravných letov.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu