Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Macron v Berlíne navštívil Pomník zavraždeným Židom Európy

Francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier počas návštevy pamätníka obetí holokaustu v Berlíne
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier počas návštevy pamätníka obetí holokaustu v Berlíne (Zdroj: TASR/AP/Michael Kappeler)

BERLÍN - Francúzsky prezident Emmanuel Macron v pondelok v sprievode nemeckého prezidenta Franka Waltera-Steinmeiera navštívil Pomník zavraždeným Židom Európy, ktorý sa nachádza neďaleko Brandenburskej brány v Berlíne. Informuje agentúra DPA.

Prezidenti v sprievode svojich manželiek k pamätníku položili vence s kvetmi vo farbách zástav svojich krajín. Takisto navštívili múzeum spojené s pamätníkom. Nacisti a ich spojenci v rokoch 1933 - 1945, keď boli v Nemecku pri moci, v Európe vyvraždili približne šesť miliónov Židov. Väčšina z nich zahynula v koncentračných táboroch či táboroch smrti.

archívne video

Macron prehral súboj ohľadom vysielania vojakov na Ukrajinu, tvrdí Fico (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Macron s manželkou Brigitte Macronovou pricestoval na návštevu Nemecka v nedeľu večer. Ide o prvú návštevu francúzskeho prezidenta v Nemecku za obdobie 24 rokov. Macron v nedeľu po príchode žiadal ochranu demokracie proti nacionalistickým silám. Toto posolstvo by mal v pondelok zopakovať aj v Drážďanoch v nemeckej spolkovej krajine Sasko, kde je krajne pravicová Alternatíva pre Nemecko (AfD) najsilnejšou opozičnou stranou v krajinskom parlamente.

Viac o téme: BerlínPomníkŽidiaEmmanuel Macron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu