Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bývalý minister hospodárstva stojí pred súdom za vraždu manželky

(Zdroj: Getty Images)

ASTANA - Bývalý kazašský minister hospodárstva Kuanduk Bišimbajev, ktorý je obžalovaný z vraždy manželky, pred súdom poprel vinu. Informujeme podľa piatkovej správy denníka El Mundo.

Bišimbajeva zatkli vlani v novembri a súdny proces sa začal v marci. Exminister mal zavraždiť svoju manželku Saltanat Nukenovovú počas hádky v reštaurácii v kazašskej Astane. Úrady ako príčinu smrti uviedli úder do hlavy a Bišimbajevovi v prípade usvedčenia hrozí doživotie.

archívne video 

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Bišimbajev sa ju na druhý deň viackrát usiloval prebudiť

Bišimbajev uviedol, že s manželkou mali 8. novembra 2023 vo VIP časti reštaurácie dôraznú diskusiu, ktorá trvala niekoľko hodín. Nukenovová neskôr podľa jeho slov utrpela úder do hlavy v kúpeľni a potom zaspala. Bišimbajev sa ju na druhý deň viackrát usiloval prebudiť. Až po ôsmich hodinách spozoroval, že nemá pulz a jej telo je chladné.

Bišimbajev požiadal majiteľa reštaurácie, svojho príbuzného, aby zničil záznamy z bezpečnostných kamier a nechal odniesť manželkin mobilný telefón s cieľom zaistiť si alibi. Bišimbajev a Nukenovová sa spoznali v auguste 2022 a manželstvo uzavreli v decembri - oficiálne ho však nezaregistrovali, píše El Mundo. Jej priateľky uviedli, že často mávala na tele poranenia a sťažovala sa na bitky od manžela. Bišimbajev bol kazašským ministrom hospodárstva od mája do decembra 2016. V roku 2018 bol usvedčený z korupcie a odsúdený na 10 rokov väzenia. V roku 2019 mu však kazašský prezident Nursultan Nazarbajev udelil milosť.

Viac o téme: VraždaMinister hospodárstvaManželkaKuanduk Bišimbajev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu