Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivé VIDEO zachytáva zrejme posledné chvíle neznámej ženy: Našli ju... Vražda, ktorá je dodnes záhadou

(Zdroj: Facebook/Steve Mclellan )

SEVERNÁ KAROLÍNA – Sporo odeté telo ženy nájdené v lesoch v Severnej Karolíne polícia od roku 2022 stále neidentifikovala. Vyšetrovatelia však zdieľali desivé fotografie toho, čo môžu byť posledné chvíle tejto záhadnej ženy.

Moderátor podcastu Last Masquerade uviedol, že najpútavejšou a najznepokojivejšou indíciou v prípade bola kamera snímajúca pohyb voľne žijúcich živočíchov v blízkosti zbrojnice. „Kamera bola nainštalovaná v poľovníckej zóne blízko zbrojnice, aby monitorovala kŕmidlo pre jeleňov. Namiesto jeleňa však zachytila zábery neznámej ženy v rovnakom oblečení, aké sa nachádzalo na tele zosnulej z 22. augusta 2021. Prvýkrát bola zaznamenaná v tú noc o 1:33,“ hovorí moderátor podcastu.

„Na ďalšej snímke zachytenej o minútu neskôr, keď hodiny odbili 1:34, ju nie je vidieť – čo naznačuje, že v tom čase bežala. Neskôr sa znova objavila o 4:30 a 4:31, tentoraz sa potácala opačným smerom a na podopieranie sa používala veľkú palicu,“ informuje ďalej podcast. Podľa záberov mala zamokrenú spodnú časť legín a rovnako mokrá bola aj spodná časť vetvy stromu, ktorú používala ako improvizovanú barlu. Zdá sa, že sa počas noci prebrodila potokom.

Niektorí navrhli, že stále neznáma žena, ktorá dostala prezývku Anson County Jane Doe, mohla v noci pobehovať lesom kvôli duševnej poruche. Iní sa domnievajú, že ju niekto zajal a žena sa pokúšala ujsť. Podľa všetkého ju však páchateľ dobehol a napokon zabil. „Je skutočne mrazivé pozerať sa na tieto zábery a predstavovať si, aké museli byť jej posledné hodiny, keď sa sama túlala lesom a stratila sa v nekonečnej temnote,“ uviedol moderátor.

Lovci niekoľko mesiacov pred nájdením tela narazili v lese na batoh s hotovosťou, na ktorú upovedomili políciu. Žiaľ, kým policajti dorazili na miesto, taška bola preč – spolu s hotovosťou a akýmikoľvek indíciami, ktoré sa v nej mohli nachádzať. „Miestne orgány činné v trestnom konaní boli v súvislosti s týmto prípadom nezvyčajne prísne, nezverejnili popis telesných pozostatkov ženy, príčinu smrti, farbu jej vlasov a dokonca ani popis chýbajúceho batohu,“ priblížil moderátor. Miestni tvrdia, že polícia robí iba málo pre to, aby záhadu vyriešila.

Je pravdepodobné, že zavraždenou ženou je 36-ročná Amber Rae Johnstonová. Tá zmizla v auguste 2021 z Bullhead City v Arizone, niekoľko dní predtým, ako lesná kamera zaznamenala sporo odetú ženu. Detektív Bullhead City Scott Sharpe v januári povedal: „Sme si vedomí možnej spojitosti s pozostatkami vo Wadesboro a denne som v kontakte s detektívom priradeným k prípadu vo Wadesboro. Môžem vám povedať, že nemôžeme potvrdiť ani vylúčiť, že ide o Amber. DNA si vyžaduje čas.“ Úrady však doposiaľ jednoznačne nepotvrdili totožnosť ženy, a tak zostáva vražda v lese aj naďalej záhadou.

Viac o téme: Severná KarolínaNevyriešená vraždaLesŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu