Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

MIMORIADNE Pátrala po nej celá Európa! Dvojročná Danka je mŕtva: VRAŽDA, na povrch vyplávali desivé detaily

Nezvestnú malú Danku objavili na skládke, k vražde sa priznali dvaja muži
Nezvestnú malú Danku objavili na skládke, k vražde sa priznali dvaja muži (Zdroj: twitter/@wiznews)

BELEHRAD – Srbskom otriasol prípad zmiznutia malej 2-ročnej Danky. Dievčatko uniklo kontrole svojej matky keď boli v meste Bor. Prípad vyvolal medzinárodný záujem a po dievčatku pátral aj Interpol. Svedkovia uviedli, že v rakúskej Viedni videli dievčatko, ktoré sa na malú Danku podobalo, no v týchto chvíľach prišla tá najhoršia správa.

Aktualizované 13:50 Obyvatelia dediny Bor Luka sú zdesení z prípadu, do ktorého je zapletený ich sused 50-ročný Srdjan Jankovič, ktorý sedel za volantom Fiatu, ktorý malú Danku zrazil. "Ešte pred rokom bol považovaný za čestného človeka, ale potom sa začal túlať po dedine a hovorilo sa o ňom všeličo. Ako sme počuli, je to tak odvtedy, čo ho opustila jeho manželka", uviedol jeden z obyvateľov dediny pre chorvátske médiá. Zároveň uviedli, že Srdjan zvykol sedávať pred dedinským obchodom, no posledné dni ho videli ísť iba do práce. Podľa svedkov však nejavil žiadne známky obáv alebo strachu. Miestni obyvatelia neváhajú použiť aj silné slová. "Teraz je pre nich trest smrti malý," súhlasia všetci.

Aktualizované 11:40 Na policajnú stanicu prišli rodičia tragicky zosnulého dievčaťa. Dvaja podozriví sú z okolitých dedín. Polícia zablokovala cestu k skládke a informovala, že v aute pracovníkov vodární našli stopy krvi. Podľa informácií Informer vykonávali dvaja robotníci 26.marca práce v Banjsko polje, blízko miesta odkiaľ Danka zmizla. Tá z parku zablúdila na cestu, kde ju v plnej rýchlosti mali muži zraziť. "Namiesto toho aby jej pomohli, vytiahli ju a vložili do kufra. Odviezli ju na skládku a tam ju vyhodili. Najprv ju zakryli odpadkami, aby ju nebolo vidieť a potom odišli", uviedol zdroj. Auto sa údajne snažili vyčistiť chemikáliami, no analýza DNA potvrdila, že krv patrila malej Danke.

Malá Danka Iličová bola nezvestná od 26. marca, keď sa matke stratila z dohľadu. Tá ihneď vyhlásila pátranie a dúfala, že ju nájdu aj vďaka medzinárodnému pátraniu. Matka opísala aj moment zmiznutia jej dcéry: „Boli sme v Banjsko Polje na prechádzke. V jednej chvíli tam bola a za moment sa po nej zľahla zem.“ Interpol žiadal aj európske orgány činné v trestnom konaní so skutočnosťou, že Danku mohol niekto uniesť. V týchto chvíľach však vyplávali na povrch priam desivé informácie, informujú chorvátske médiá.

Danku malo zraziť auto pracovníkov vodárne, ktorí telo dievčatka hodili do kufra a odviezli na skládku. So slzami v očiach informoval srbský prezident Aleksander Vučič. K vražde sa údajne aj dvojica mužov už priznala. S.J. je tak podozrivý z toho, že zrazil dvojročnú Danku služobným vozidlom Fiat Panda na ulici Radomira Putnika a zabil ju. Spolu s kolegom D.D. vložili telo dievčaťa do kufra vozidla a odviezli na skládku na ceste Starobanja neďaleko Boru, kde bola malá Danka s mamou na prechádzke. Prípad naďalej sledujeme.

Viac o téme: VraždaSrbskoInterpolDanka Ilič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu