Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bizarné VIDEO z cestnej kontroly: Šokovaní policajti! Ste okupanti tohto štátu, tvrdil im vodič

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/Policie ČR)

PRAHA - Na sociálnej sieti sa šíri video, ktoré ukazuje bizarnú situáciu medzi českými policajtami a mužom, ktorého zastavili pre prekročenie rýchlosti. Muž sa im odmieta na ňom stotožniť a žiada to on od policajtov. Pýta sa, že či sú okupantami štátu. Policajti nakoniec museli pri cestnej kontrole použiť donucovacie prostriedky. Muž má patriť k známej českej sekte.

Video, ktoré zverejnil jeden z účtov na sociálnej sieti X, zachytáva policajnú hliadku, ktorá sa snaží stotožniť vodiča pri bežnej cestnej kontrole, pretože prekročil maximálnu povolenú rýchlosť. O prípade informuje portál extra.cz.

Celá situácia je o to bizarnejšia, že vodič žiada policajtov, aby sa stotožnili oni jemu a na ich pokyny nereaguje. To však muži zákona odmietajú. "Vy ste sa tu dopustili priestupku, porušili ste rýchlosť," hovorí jeden z policajtov. "Najskôr sa stotožnite," hovorí muž policajtovi. "My by sme Vás radi stotožnili, keby ste s nami spolupracovali," snaží sa po dobrom postupovať druhý z policajtov. Polícia sa spočiatku snažila pristupovať k občanovi s pokojom.

Ste okupanti tohto štátu, pýtal sa muž policajtov

"Vy nás vôbec nemusíte stotožňovať," hovorí policajt. "Práveže musím. Ste okupanti tohto štátu, vydávajúci sa za políciu Českej republiky?, vyhlásil muž. Policajti ho následne varujú, že pokiaľ nepreukáže svoju totožnosť, budú musieť použiť donucovacie prostriedky, čo niekoľkokrát zopakujú. Muž, ktorý má zrejme v aute družku a vnučku, však na výzvu nijako nereaguje a policajtov opakovane varuje, aby nezvyšovali hlas.

"Stotožnite sa," opakuje muž policajtom, zatiaľ čo si nasadzujú rukavice a pripravujú sa na jeho vytiahnutie z auta. Prichádza posledná zákonná výzva a policajti už otvárajú dvere od auta. „Dedo, neboj, zvládneš to,“ počut detský hlas zo zadného sedadla. "Prestaňte revať, sú tu deti, tak sa správajte slušne, ste snáď dospelí," kričí na policajtov spolujazdkyňa muža. V momente, keď začína samotný zákrok, video končí.

Ako uvádza český portál, muž pravdepodobne patrí k Společenství legitimních věřitelů České republiky, ktoré sa domnieva, že podľa ich dôkazov Česko ako štát formálne neexistuje a dnešní policajti slúžia súkromnej korporácii, ktorá sa za štát iba vydáva. Rozhodli sa tak neuznávať české úrady a políciu, čo vedie k bizarným situáciám, keď si ľudia tlačia vlastné občianky a vyhotovujú poznávacie značky na autá. Česká polícia sa zatiaľ k prípadu nevyjadrila.

Viac o téme: ČeskoPolicajný zásah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu