Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šokujúce VIDEO z policajného zásahu v Šamoríne! Policajt na ulici fackoval muža, ktorý sedel spútaný na zemi

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj, Repro foto Facebook/M.L.P.)

ŠAMORÍN - Internetom sa už týždeň šíri šokujúce video z policajného zásahu. Spútaný chlap na zázname kričí od bolesti po tom, ako mu policajt strelí facku, počas toho, ako sedí spútaný na zemi. Policajný zásah zo Šamorína vyšetruje Úrad Inšpekčnej služby.

O prípade infomovali noviny.sk. Ervín si zavolal záchranku po tom, ako s kamarátom vyfajčil cigaretu, v ktorej bol pervitín. Podľa jeho slov netušil, že sa v nej nachádzajú drogy, tie údajne neberie. Doma mu prišlo zle a zavolal si záchranku. 

Bil ma hlava nehlava, hovorí Ervín

Ervín pre TV Joj povedal, že mu nevedeli zmerať tlak ani pichnúť injekciu. Záchranári sa bránia, že muž bol agresívny. Po pár minútach prišla aj policajná hliadka, pričom k prvému konfliktu malo prísť už v byte. "Oni ma tu vykrúcali, zabíjali ma, kopali, všetko. Tu mi šlo o život," uviedol Ervín.

Odvoz sanitkou do nemocnice odmietal. Podľa jeho slov ho policajná hliadka zobrala za sanitku, kde ho jeden bil hlava nehlava. "Spútal ma, potiahli ma tu za sanitku zozadu. Kopali, dusili ma, za hrtan ma držali a bili ma tu na zemi," opísal pre TV Joj. Jeho brat zverejnil na sociálnej sieti video z incidentu.

Podľa lekárskej správy mal viaceré zranenia

Ervín nakoniec zašiel k lekárovi. V lekárskej správe sa píše, že dostal údery, kopance do hrudníka a má viacpočetné povrchové hematómy. Najviac ho bolia rebrá. "Povedali, že mám pomliaždeniny po celom tele, že si mám dávať studené obklady," priblížil s tým, že z incidentu má traumu. "Idem k psychiatrovi, lebo som prežil to, čo som ešte za 40 rokov neprežil," uviedol Ervín. 

Dodal, že v Trnave podal trestné oznámenie. "Vyšetrovateľ ÚIS začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin zneužitia verejného činiteľa. Momentálne prebiehajú procesné úkony," informovala Andrea Dobiášová, hovorkyňa ÚIS. Vyšetrovateľ by mal všetkých aktérov vypočuť. Policajt z videa mimo služby postavený nie je.

Viac o téme: Policajný zásahŠamorín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu