Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ruský exprezident šokuje: Medvedev ukázal mapu Ukrajiny po vojne! TAKTO si ju plánujú rozkúskovať

(Zdroj: SITA/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, Twitter/ Victor vicktop55)

MOSKVA - Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev mal v pondelok prednášku na ruskom federálnom vzdelávacom maratóne, kde hovoril aj o rozdelení Ukrajiny. Rozruch ale ani tak nevyvolali slová ruského exprezidenta, ako skôr mapa za ním. Na nej bola väčšina Ukrajiny zobrazená ako ruské územie, no jednotlivé časti boli pridelené aj Poľsku, Maďarsku a Rumunsku.

Internetom sa rýchlo začalo šíriť video Dmitrija Medvedeva, na ktorom je načrtnutá mapa zobrazujúca to, ako by podľa Rusov mohla byť Ukrajina rozdelená po vojne. Medvedev počas svojho prejavu zdôraznil, že myšlienka, že Ukrajina nie je Rusko, musí navždy zmiznúť. Na mape za ním bola celá východná časť Ukrajiny vrátane Krymu zobrazená ako ruské územie.

Zakarpatsko sa na revidovanej mape objavuje ako súčasť Maďarska. Poľsko by získalo severozápadnú Ukrajinu a Rumunsko by získalo územia severne od Moldavska. Ukrajina by si mohla ponechať iba Kyjevskú oblasť.

Medvedev podľa agentúry Reuters tiež uviedol, že o uzavretí mieru nemôže byť ani reč, kým Ukrajina nebude mať nového vodcu a kým nebudú uznané územia okupované Rusmi. Dodal, že vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom sú horšie ako počas kubánskej raketovej krízy v roku 1962. 

Z Kyjeva zatiaľ neprišla žiadna okamžitá reakcia. Ukrajinskí predstavitelia opakovane obviňujú Medvedeva a ďalších najvyšších ruských predstaviteľov z vedenia nezákonnej dobyvačnej vojny a uviedli, že Ukrajina a jej ľudia sa líšia od Ruska a Rusov.

Viac o téme: RuskoUkrajinaDmitrij Medvedev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu