Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma na palube lietadla: Rozzúrený pasažier zaútočil na pilota! VIDEO Neuveriteľné výčiny kvôli maličkosti

Pasažier zaútočil na pilota.
Pasažier zaútočil na pilota. (Zdroj: Instagram)

NAÍ DILLÍ - Na pilota indickej leteckej spoločnosti IndiGo zaútočil pasažier. Video pasažiera útočiaceho na pilota sa stalo virálnym. Spoločnosť IndiGo vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla, že celý incident bol postúpený nezávislému internému výboru, aby prijal príslušné opatrenia.

Pasažiera letu Delhi-Goa spoločnosti IndiGo zatkli v nedeľu za údajné napadnutie pilota lietadla po viac ako 10-hodinovom meškaní v dôsledku hustej hmly v severnej Indii. Podľa služby na sledovanie letov Flightradar24 lietadlo odletelo o 18:00. Urobiť tak malo pritom o niekoľko hodín skôr - o 7:40. 

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

Cestujúci Sahil Kataria (35) vlastní obchod s hračkami a papiernictvo v kolónii Amar v Dillí , uviedla polícia a dodala, že spolu s manželkou išli do Goa na svadobnú cestu. Po incidente musela opustiť palubu aj jeho manželka, uviedla polícia a dodala, že Katariu zatkli a prepustili na kauciu v ten istý deň.

Po incidente minister civilného letectva Jyotiraditya Scindia v pondelok varoval, že s neposlušnými cestujúcimi sa bude „dôrazne zaobchádzať“. Generálne riaditeľstvo civilného letectva (DGCA) medzitým vydalo súbor štandardných operačných postupov (SOP) pre letecké spoločnosti, vrátane žiadosti, aby na svojich webových stránkach zverejnili presné informácie o meškaniach letov v reálnom čase a informovali cestujúcich prostredníctvom textových správ a e-mailov. 

Od nedele sú platformy sociálnych médií preplnené príspevkami od nahnevaných pasažierov, ktorí sa sťažujú na dlhé meškania a zrušenia a dokonca aj na uviaznutie v lietadle na celé hodiny. Až 508 odchádzajúcich letov z letiska IGI meškalo, pričom 87 bolo v nedeľu zrušených, podľa údajov zo služby Flightradar24 na sledovanie letov. Okrem toho meškalo 414 prichádzajúcich letov a 42 bolo zrušených.

V súvislosti s incidentom IndiGo, zástupca policajného komisára na medzinárodnom letisku Indiry Gándhíovej, uviedol, že dostali sťažnosť od pilota Anupa Kumara, ktorý tvrdil, že Kataria ho napadol a zle sa k nemu správal.

„Udrel pilota a spôsobil v lietadle nepríjemnosti. Od Kumara bola prijatá sťažnosť a bol zaregistrovaný FIR za ublíženie na zdraví a neoprávnené obmedzovanie,“ povedal Mahla.

Video, na ktorom sa Kataria vyrútil k pilotovi a vrhol sa dopredu, aby ho zasiahol, zaznamenala a zverejnila online ruská modelka a herečka Evgenia Belskaia, ktorá sa v tom čase tiež nachádzala v lietadle.

"Každú hodinu letový personál IndiGo prišiel a povedal, že meškanie je hodina, dvojhodinové meškanie, takže takto nás nechali čakať 10 hodín," uviedla Belskaia vo videu, ktoré zverejnila online. Po dlhom čakaní, keď boli pasažieri konečne požiadaní, aby nastúpili do lietadla, Belskaia uviedla, že letecká spoločnosť ich nechala v lietadle čakať ďalšie dve hodiny.

"Ľudia boli skutočne nahnevaní a dávali členom posádky otázky," uviedla Belskaia na Instagrame. "Potom pilot povedal, že kladieme príliš veľa otázok..."

Belskaia povedala, že nepodporuje Katariho činy, ale poukázala na to, že pasažieri boli po hodinách čakania dosť nahnevaní.

V ďalšom videu, kde je Katariu vidieť ako vystupuje z paluby, sa ospravedlňuje za svoje činy, zatiaľ čo osoba, ktorá nahrávala video, odmieta prijať jeho ospravedlnenie.

Spoločnosť IndiGo vo vyhlásení uviedla, že prípad je postúpený nezávislému internému výboru, aby prijal príslušné opatrenia. „14. januára 2024, počas oznámenia o meškaní letu prvým dôstojníkom letu 6E2175, cestujúci napadol prvého dôstojníka. Podľa protokolu bol pasažier vyhlásený za neposlušného a odovzdaný miestnym orgánom činným v trestnom konaní na ďalšie kroky,“ uviedla letecká spoločnosť.

"Incident je postúpený nezávislému internému výboru, aby prijal príslušné opatrenia a zaradil cestujúceho na 'zoznam so zákazom lietania', ako je stanovené v regulačných smerniciach," dodala.

 

Viac o téme: PilotMeškaniePasažierútok IndiGo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu