Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Lietadlo v Portlande po štarte prišlo o okno: Muselo núdzovo pristáť

(Zdroj: X/@cpt340)

WASHINGTON - Lietadlo americkej spoločnosti Alaska Airlines smerujúce do štátu Kalifornia bolo v piatok v noci nútené otočiť sa a núdzovo pristáť po tom, čo na boku stroja krátko po vzlietnutí náhle vznikol otvor, informuje TASR podľa agentúr DPA a AP.

Let číslo 1282 vyštartoval z medzinárodného letiska v meste Portland v štáte Oregon a smeroval k mestu Ontario v Kalifornii so 171 pasažiermi a šiestimi členmi posádky na palube, spresnila letecká spoločnosť. V čase, keď lietadlo naberalo výšku, sa odrazu oddelilo jedno z jeho bočných okien spolu s časťou steny stroja, vyplýva z vyjadrení na sociálnych sieťach. Alaska Airlines to označila za "incident" a uviedla, že lietadlo sa otočilo a bezpečne pristálo opäť v Portlande.

"Bezpečnosť našich hostí i zamestnancov je vždy naša najvyššia priorita, takže aj napriek tomu, že tento typ udalostí je pomerne zriedkavý, naša posádka bola vycvičená a pripravená bezpečne zvládnuť situáciu," dodala vo vyhlásení letecká spoločnosť s tým, že incident vyšetruje americká Národná rada pre bezpečnosť dopravy. Spoločnosť Alaska Airlines v sobotu podľa agentúry AP zároveň uviedla, že v súvislosti s incidentom uzemňuje všetky svoje lietadlá typu Boeing 737-9.

Viac o téme: LietadloOknoPortlandNúdzové pristátie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu