Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pasažieri letu Alaska Airlines zažalovali Boeing po nehode s uvoľneným panelom

(Zdroj: X)

SEATTLE - Šesť pasažierov letu 1282 spoločnosti Alaska Airlines zažalovalo vo štvrtok spoločnosť Boeing. Ide o incident z minulého týždňa, keď sa 5. januára na lietadle uvoľnil panel a lietadlo muselo núdzovo pristáť. Informuje agentúra DPA.

Šesť pasažierov a člen rodiny jedného z nich podali skupinovú žalobu vo štvrtok na súde okresu King County v meste Seattle. Za zranenia, ktoré pri incidente utrpeli, požadujú odškodnenie. Letecká spoločnosť nie je menovaná ako žalovaná strana.

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

"Aj keď je každý rád, že nehoda s odpadnutým panelom nastala, keď ešte posádka dokázala zvládnuť bezpečné pristátie lietadla na letisku, táto nočná mora spôsobuje ekonomické, fyzické a pretrvávajúce emocionálne následky, ktoré pochopiteľne našich klientov hlboko postihli. A je to ďalší rušivý bod v problémovej sérii lietadiel 737-MAX," napísal vo štvrtok vo vyhlásení advokát Daniel Laurence z právnickej firmy Stritmatter Kessler Koehler Moore, ktorá pasažierov zastupuje. 

Uvoľnil sa bočný panel

Na Boeingu 737 MAX 9 sa počas letu uvoľnil bočný panel na mieste núdzových dverí, bezpečne sa však dokázal vrátiť na Medzinárodné letisko v Portlande. Niekoľkým pasažierom ošetrili zranenia, ktoré neboli život ohrozujúce. Americká Federálna letecká správa (FAA) tento model  lietadla v sobotu uzemnila až do prešetrenia príčin nehody.

Boeing sa vo štvrtok odmietol k žalobe vyjadriť. Výkonný riaditeľ spoločnosti Boeing Dave Calhoun prevzal v utorok zodpovednosť a povedal, že uvoľnenie panelu bol dôsledok "chyby", ktorú urobil Boeing. Navrhovaná skupinová žaloba sa týka 171 pasažierov letu, ich manželov či manželiek a registrovaných partnerov v domácnosti.

Viac o téme: NehodaLetBoeingAlaska AirlinesŽalobaPasažieri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu