Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Orbán žiada peniaze na kampaň Fideszu aj od dôchodcov

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP Photo/Denes Erdos)

BUDAPEŠŤ - Občania Maďarska dostávajú v prvých januárových dňoch do svojich poštových schránok list od predsedu vládnej strany Fidesz Viktora Orbána, ktorý ich v súvislosti s júnovými voľbami do Európskeho parlamentu žiada o finančnú podporu. Internetové vydanie denníka Magyar Hang na to upozornil vo štvrtok maďarský dôchodca, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Píšem vám, pretože 9. júna budú voľby do EP, v ktorých je v stávke viac ako kedykoľvek predtým. Brusel chce, aby sme tancovali, ako oni pískajú, rovnako ako za Gyurcsányovej éry," píše sa v úvode listu Orbána, ktorý pýta peniaze na boj proti ilegálnemu prisťahovalectvu, "rodovému šialenstvu" a proti vojne.

"Musíme chrániť svoju suverenitu, musíme odraziť pokusy Bruselu o zasahovanie," zdôraznil predseda Fideszu a premiér, ktorý vyzval občanov o finančnú podporu kampane svojej strany. Denník pripomína, že Orbán podobné listy so žiadosťou o finančné dary rozosielal aj pred parlamentnými voľbami v rokoch 2018 a 2022, keď však Fidesz podľa neho potreboval peniaze na boj proti americkému finančníkovi Georgeovi Sorosovi.

Viac o téme: MaďarskoPeniazeViktor OrbánDôchodcovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu