Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rakúska polícia pristihla chlapca so zakázanou pyrotechnikou: Dostal ju vraj od matky z Českej republiky!

(Zdroj: Getty Images)

STEYR - Polícia v hornorakouskom okrese Steyr dnes pristihla 16-ročného chlapca so zakázanou pyrotechnikou kúpenou v Česku. Informovala o tom agentúra APA.

Strážcovia zákona mladíka kontrolovali, keď si pri stánku so zábavnou pyrotechnikou nakupoval rakety. V batohu u neho našli 70 výbušných predmetov vysokej triedy nebezpečnosti. Podľa rakúskych predpisov môžu mať takúto pyrotechniku len ľudia starší ako 18 rokov, ktorí sú pre jej použitie vyškolení. Chlapec vypovedal, že predmety, ktorým čiastočne chýbalo potvrdenie o bezpečnosti a nemali upozornenie v nemčine, mu matka priviezla z Česka. Obaja teraz čelia trestnému konaniu, uviedla hornorakúska polícia.

Silvestrovská lyžovačka na Donovaloch (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

O tom, že si ľudia z Rakúska vo veľkom nakupujú v Česku v ich krajine zakázanú pyrotechniku, chce rokovať rakúsky minister vnútra Gerhard Karner so svojím českým náprotivkom Vítom Rakúšanom. Podľa Karnera treba na českej strane sprísniť dohľad nad predajom tohto tovaru.

V rakúskych nemocniciach pre úrazy spôsobené pyrotechnikou lekári ročne ošetria v priemere 210 pacientov. V uplynulých rokoch pri explózii zakázanej pyrotechniky zomrelo niekoľko mladých ľudí.

Viac o téme: PyrotechnikaRakúskoSilvesterZakázaná pyrotechnika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu