Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Svet oslavuje príchod Nového roku 2024: Dubaj vypustil ohňostroj z najvyššej budovy sveta!

Oslavy Silvestra a Nového roka v SAE Dubaj. Na snímke svetlá svietia z najvyššej budovy na svete Burdž chalífa počas novoročných osláv v Dubaji v Spojených arabských emirátoch v nedeľu 1. januára 2024. Zobraziť galériu (7)
Oslavy Silvestra a Nového roka v SAE Dubaj. Na snímke svetlá svietia z najvyššej budovy na svete Burdž chalífa počas novoročných osláv v Dubaji v Spojených arabských emirátoch v nedeľu 1. januára 2024. (Zdroj: TASR/AP Kamran Jebreili)

SYDNEY/DUBAJ - Z príchodu Nového roku 2024 sa teší už Austrália, Nový Zéland ale aj luxusná dovolenková destinácia Dubaj. Oslavovalo sa naozaj veľkolepo a s plnou gráciou. Medzi prvými oslavoval aj Nový Zéland a ostrov Karibati.

Takto vyzerali veľkolepé oslavy na druhom konci sveta. Veľkolepé ohňostroje a laserové šou ohúrili nielen domácich ale aj turistov. 

V Dubaji odštartovali ohňostroj z najznámejšieho mrakodrapu Burdž chalífa. Použili celkovo 38 ton pyrotechniky, pričom ohňostroje bolo možné sledovať z 33 rôznych miest naprieč celým mestom. 

V Sydney na východnom pobreží Austrálie ohňostroj trval 12 minút a z pobrežia či z lodí v prístave ho sledovalo viac než milión ľudí. Prípravy trvali 12 dní, použili 8,5 ton pyrotechniky a 25 kilometrov káblov, 180 odpaľovacích miest a celková cena presiahla 6 miliónov austrálskych dolárov. Ohňostroj sledovalo online takmer pol miliardy ľudí, informuje news.com.au.

Nový rok oslávili už aj v Taiwane, Bangkoku, Instanbule ako aj v Pekingu.

Viac o téme: OhňostrojDubajAustráliaNový ZélandSilvesterOslava Nového roka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu