Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Turecku zatkli 189 osôb podozrivých z členstva v organizácii Islamský štát

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ISTANBUL - Turecká polícia počas razií na celom území krajiny zatkla 189 osôb podozrivých z členstva v extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Oznámil to v sobotu turecký minister vnútra Ali Yerlikaya.

Úrady v noci na sobotu prehľadali viacero adries v 37 mestách vrátane Ankary a Istanbulu. Yerlikaya na sociálnej sieti X zverejnil zábery zo zásahov, na ktorých boli pozorovateľné zadržané osoby. Ich národnosť a ani podrobnosti k plánovaným útokom neboli bezprostredne známe.Už v piatok bolo zadržaných 32 údajných členov IS, ktorí plánovali útoky v synagógach, kostoloch a na irackom veľvyslanectve v Ankare. Turecké úrady uviedli, že tieto plány prekazili. Turecká polícia pred týždňom zadržala pri súbežných raziách po celej krajine 304 osôb podozrivých z napojenia na militantov IS.

Islamský štát má spojitosť s viacerými smrtiacimi útokmi v Turecku. Táto organizácia sa prihlásila aj k zodpovednosti za útok v istanbulskom nočnom klube z 1. januára 2017, keď počas osláv nového roka prišlo o život 39 ľudí, pripomína DPA. Ankara sa odvtedy zameriava na osoby podozrivé z členstva v IS.

Viac o téme: TureckoIslamský štátZatknutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu