Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Turecku zatkli 56 hľadaných osôb: Interpol na nich vydal zatykač

Turecko zadržalo 56 podozrivých z Interpolu
Turecko zadržalo 56 podozrivých z Interpolu (Zdroj: X/inquirerdotnet)

ISTANBUL - Turecká polícia zatkla 56 osôb, na ktoré vydala zatýkacie rozkazy medzinárodná policajná organizácia Interpol. V stredu o tom informoval turecký minister vnútra Ali Yerlikaya s tým, že zatknutí sú hľadaní v 18 krajinách pre zločiny, ako obchodovanie s drogami, pranie špinavých peňazí či vraždy. Informuje o tom agentúra AFP.

Yerlikaya uviedol, že dané osoby sú hľadané v Spojených štátoch, Nemecku, Indii, niekoľkých bývalých sovietskych republikách a v krajinách v Ázii a na Blízkom východe. Dodal, že Interpol na nich vydal tzv. červený obežník, ktorým označuje osoby, o ktorých zatknutie a vydanie žiadajú jednotlivé štáty organizácie.

archívne video

Zábery, ktoré nie sú vhodné pre citlivé povahy: Brutálna nehoda v obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov (Zdroj: FB/Mesut Ilhan)

Turecké ministerstvo vnútra uviedlo, že podozrivých zadržali pri koordinovaných raziách v 11 tureckých provinciách vrátane Istanbulu. Ich mená však nezverejnilo. Cez víkend Yerlikaya oznámil, že turecká polícia počas dvoch razií na celom území krajiny zadržala viac než 200 osôb podozrivých z členstva v extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). V utorok následne oznámil zadržanie 34 osôb podozrivých zo špionáže pre Izrael.

Viac o téme: ZatknutiaZločinyHľadaníTureckoInterpol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu