Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vraždy v Klánoviciach a na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej spája viac dôkazov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Vraždy v Klánovickom lese na východnom okraji Prahy a streľbu na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej spája viac dôkazov, nielen balistická skúška, informoval v piatok hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe Aleš Cimbala.

 VIDEO Pohľad na nepríjemný štvrtkový večer v centre Prahy, kde sa strieľalo

Pohľad na nepríjemný štvrtkový večer v centre Prahy, kde sa strieľalo (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

"Už v priebehu včerajška (štvrtka) a dnešného dňa sa v rámci preverovania objavovali dôkazy, ktoré nasvedčovali prepojeniu trestného činu z Klánovického lesa a streľby na filozofickej fakulte. Túto verziu teraz potvrdila aj balistická skúška," napísal Cimbala v tlačovej správe.

"Nevychádza sa teda iba z odbornej balistickej skúšky, ktorá de facto potvrdzuje totožnosť zbrane, ale aj z ďalších dôkazov, ktoré vo vzájomnej súvislosti dokazujú, že šlo aj o jednu osobu," dodal.V Klánovickom lese sa strieľalo zo zbrane nájdenej u útočníka doma, napísal portál Seznam Zprávy. K tomuto zločinu došlo minulý týždeň v piatok a obeťami sa stali muž a jeho dvojmesačné dieťa. Páchateľ bol odvtedy na úteku, polícia po ňom pátrala.

Študent David K. vo štvrtok strieľal v hlavnej budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej (FF UK) na Námestí Jana Palacha v Prahe. Zomrelo 14 ľudí, ako aj útočník. Všetky obete už polícia identifikovala. Viac než 20 ľudí je zranených, všetci boli v piatok napoludnie v stabilizovanom stave.

Viac o téme: StreľbaVraždaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu