Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kuchár obvinený z brutálnej vraždy Patrície (†48): Jeho otec vraždil aj znásilňoval! Dostal trest smrti

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, internet, archív. koláž/Topky)

BRATISLAVA - Štefan Pantl, známy ako bratislavský škrtič, je jedným z mála Slovákov, ktorý dostal trest smrti. Popravili ho v roku 1981 za vraždy, znásilnenia a krádeže. V tom čase mal malého syna a tým je práve Jozef H., obvinený z vraždy 48-ročnej ženy v bratislavskom byte.

Pre TV JOJ ich spojenie potvrdilo viacero nezávislých zdrojov. Štefan Pantl v roku 1979 zavraždil dve ženy. Oľgu a Vlastu prehovoril, aby s ním šli do bytu v Bratislave. Keď s ním odmietli mať sex, chladnokrvne ich zavraždil. Už predtým mal na rováši niekoľko sexuálnych napadnutí a znásilnení. Za hrozné skutky ho odsúdili na trest smrti a v roku 1981 ho ako jedného z mála na Slovensku popravili. Pantl dostal prezývku bratislavský škrtič. 

archívne video

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Po rokoch obvinili jeho syna

Od vyčíňania beštiálneho vraha prešlo 44 rokov a teraz je z brutálnej vraždy obvinený jeho syn Jozef. Ten mal v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese na Prievozskej ulici zavraždiť svoju partnerku Patríciu. Obeť bola údajne rozrezaná. Na zemi malo byť položené vedro s jej orgánmi. Vedľa tela ležalo vyrezané srdce. Susedia tvrdia, že bola len otázka času, kedy príde k tragédii. Úlohu mohol zohrať aj alkohol. 

Hrozí mu 20 až 25 rokov

Jozef je kuchár a má aj svoju webstránku, kde ponúka svoje služby. Chodí variť do reštaurácií, na eventy a dokonca ponúka kuchárske umenie aj priamo v domácnostiach. Sudkyňa bratislavského súdu ho poslala v nedeľu do väzby. Médiá o tom informoval prokurátor Peter Pilár s tým, že rozhodnutie je právoplatné. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov.

Viac o téme: VraždaOtecŠtefan PantlBratislavský škrtič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu