Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Koniec ranného rituálu počas zimy: TIETO triky vás oslobodia od škrabania okien, o prvom vie len málokto!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Zima je veľký postrach hlavne ráno, kedy sa chceme presunúť svojimi autami do práce. Pokiaľ však v noci mrzlo a napadol čerstvý sneh, čakajú nás pred odjazdom z parkoviska ešte menšie čistiace práce. Niekedy sa to však môže natiahnuť aj na desiatky minút. My poznáme trik, s ktorým to pôjde raz dva.

archívne video

Sneh pri Šamoríne (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Matka istej rodiny vozí každé ráno do školy svoju dcéru. V zime to býva katastrofa, pretože okrem tradičnej rannej rutiny musí ešte očistiť aj auto. Väčšina z nás patrí k ľuďom, ktorí v zime vychádzajú z domu o pár minút skôr, pretože sa zdržia práve pri tejto aktivite. Matka Chloe však odhalila trik, s ktorým sa hneď aj pochválila na sociálnej sieti. 

Vlažná voda 

Zima síce ešte oficiálne nezačala, ale aj Chloe z Británie sa už musela vysporiadať s ranným snehom. Na svojom účte na TikToku vystupuje pod menom "chloemart15". Uverejnila tam video, na ktorom naplnila obyčajnú nákupnú tašku vodou z vodovodu. "Tento postup je super rýchly a jednoduchý. Všetko, čo musíte urobiť je len naplnenie igelitky vlažnou tečúcou vodou. Je potrebné, aby to bola práve igelitka, aby vám voda nepretiekla," vysvetľuje. 

Následne položí tašku na zamrznuté čelné sklo a posúva ju zhora nadol. Ľad po čase zmizne, jednoducho sa rozpustí, pričom nie je potrebné žiadne namáhavé škrabanie. "Celý proces mi zaberie len pár sekúnd. Je to úžasné. Použijem to stále, keď mi okno v noci zamrzne. Chlapi, nebojte sa to vyskúšať. Určite neoľutujete!" dodáva Chloe. 

Britka však v popise upozorňuje, že voda nemôže byť príliš teplá, pretože veľké výkyvy teploty môžu spôsobiť na okne praskliny. "Keď to budete robiť opakovane, dávajte si pozor. Kľudne sa môže stať, že čelné sklo vám praskne skôr, ako sa rozpustí ľad," upozorňuje. 

Ďalšie triky 

Existujú však iné triky, ako sa vyhnúť námraze. Ako informuje Daily Mail, auto napríklad zaparkujte v noci smerom na východ. Ráno tak pri troche šťastia budú dopadať slnečné lúče práve na zamrznuté čelné sklo. Ďalej si môžete vyrobiť domáci rozmrazovač. Do troch dielov octu prilejte jeden diel vody a rozprašovač máte hotový. Je to ochrana pred mrazom, pretože ocot tuhne pri nižšej teplote ako voda. 

Koniec ranného rituálu počas
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Poslednou radou je stará obliečka na periny. Večer ňou prikryte čelné sklo na aute a uchopte stieračmi, aby vám ju v noci vietor neodfúkol. Ráno bude poriadne nasiaknutá, takže v tomto prípade je mať dobré po ruke nejakú nádobu, kde ju môžete hneď odložiť. 

Viac o téme: ZimaSnehĽadStarostlivosťNámrazaAutoŠkrabanie okien
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu