Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Radikálna propalestínska aktivistka vyzývala na ďalšie zabíjanie Izraelčanov: To, čo spáchal Hitler, ešte nič nebolo!

Palestínska aktivistka Ahed Tamimiová bola zatknutá izraelskými silami v jej dome Nabi Saleh na Západnom brehu Jordánu
Palestínska aktivistka Ahed Tamimiová bola zatknutá izraelskými silami v jej dome Nabi Saleh na Západnom brehu Jordánu (Zdroj: Twitter/ Md Asif Khan/Syrian Girl/Daniel Majakovskij‏‎‎‎‎‎‎)

PÁSMO GAZY/IZRAEL – Vojna medzi Izraelom a pásmom Gazy vyvoláva nenávisť a zlosť u čoraz väčšieho počtu civilistov. Mnohí z nich sa pritom získavajú stiahnuť na svoju stranu čo najviac priaznivcov, prípadne tých, ktorí sa len mlčky skrývali vo svojich domovoch. Mladá Ahed patrila až do jej zatknutia k veľmi nebezpečným civilistom, ktorá podporovala Palestínu.

archívne video

Stíhačky IAF zasiahli teroristickú infraštruktúru Hizballáhu (Zdroj: X/Israel Defense Forces )

Začiatkom tohto týždňa (pondelok 6. novembra) sa podarilo izraelským obranným zložkám (IDF) zadržať a zatknúť istú Ahed Tamimiovú (22), ktorá svojimi názormi a vyhláseniami šírila myšlienky na podporu Palestíny. Ako informuje The Jerusalem Post, mnoho bežných ľudí ju považovalo za národnú hrdinku Palestínčanov na Západnom brehu Jordánu. Ahed sa častokrát prezentovala aj násilníckymi akciami. 

Palestínsky ľud videl v Ahed symbol boja proti Izraelu a politike, ktorú táto krajina presadzovala. Práve tu sa odohrával najväčší stret záujmov za uplynulé roky. Dokonca aj západné médiá nesúhlasili s politikou Benjamina Netanjahu, ktorý čoraz výraznejšie zaberal palestínske územia. Tamimiová na druhej strane vyzývala k zabíjaniu nevinných ľudi, ktorí nič nemali s rozhodnutím izraelského prezidenta. 

Strašné slová 

Ahed Tamimiová sa už v roku 2018 stala čestnou členkou Palestínskej národnej rady. Ešte počas minulého týždňa začala vyzývať na ďalšie vraždenie osadníkov na Západnom brehu Jordánu. Na svojom účte na Istagrame prehlásila nasledovné: "Čakáme vás vo všetkých mestách na Západnom brehu Jordánu od Hebronu po Jenin. Len sa pousmejete nad tým, čo spravil Hitler. Jeho konanie bude oproti nášmu len vtip. Vypijeme vám krv a zjeme vaše lebky. Tak už poďte, čakáme  na vás!" napísala v príspevku, ktorý po pár hodinách zmazala. Napriek tomu to vyvolalo veľký ohlas moslimského oybvateľstva.  

Radikálne správanie už v mladom veku

Tamimiová už mala na svedomí spáchanie trestného činu. Na jar 2018 bola odsúdená za napadnutie dôstojníka IDF, za podnecovanie násilia a zasahovanie do činnosti IDF. Za tieto činy bola odsúdená na osem mesiacov nepodmienečne. Odpykala si celý trest, no po prepustení vo svojich aktivitách ďalej pokračovala. Preslávila sa uverejňovaním videí a fotografií, kde ešte ako 16-ročná útočila na vojakov IDF vo svojom bydlisku Nabi Saleh. 

Po jej zatknutí zo začiatku tohto týždňa zablahoželal členom IDF aj minister národnej bezpečnosti Itamar Ben-Gvir. "Sláva IDF a ostatným bezpečnostným silám, ktorým sa podarilo zatknúť teroristku a ľudskoprávneho aktivistu Ahedu Tamimiovú.  Táto osoba vyjadruje svoje sympatie a podporu radikálnym nacistom a teroristom," uviedol Ben-Gvir. 

Viac o téme: VýzvaAktivistkaPásmo GazyKrimiPodpora PalestínyIzrael vo vojneAhed TamimiováZabíjanie Izraelčanov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu