Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dve ženy v Štokholme sa zrejme stali obeťami vybavovania si účtov medzi gangmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠTOKHOLM - V noci boli na južnom predmestí Štokholmu zastrelené dve ženy, vyhlásila v piatok švédska polícia, ktorá v súvislosti s vraždou zatkla dve osoby. TASR informuje podľa správy agentúry DPA.

Na dom, v ktorom na štokholmskom predmestí Tullinge bývali príbuzní človeka zapojeného do siete organizovaného zločinu, bolo vystrelených niekoľko striel. Podľa polície ďalšia dospelá osoba a tri deti v dome neboli zranené. Polícia vyšetruje súvis tohto zločinu s nedávnou vlnou násilností medzi znepriatelenými gangmi, zapojenými do pašovania drog a podvodov. V septembri bolo zastrelených 11 osôb a jedna žena zomrela pri explózii. Medzi obeťami boli aj mladiství z prisťahovaleckých komunít.

Vlnu násilia by mali zastaviť opatrenia ako vizitačné zóny, ktoré by polícii umožnili prehľadať osoby alebo autá aj v prípadoch, keď neexistuje podozrenie zo žiadneho zločinu. V určený čas by tiež bol zakázaný vstup do vymedzených oblastí. Švédsky premiér Ulf Kristersson oznámil, že parlament plánuje tieto opatrenia schváliť už od februára alebo marca 2024.

Viac o téme: ŠtokholmGangObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu