Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bývalý Putinov bodyguard je v ohrození života! Prehovoril na rovinu: Pre TOTO je atentát na šéfa Kremľa nemožný

Bývalý ochrankár vysvetlil, prečo je atentát na Putina takmer nemožný. Zobraziť galériu (2)
Bývalý ochrankár vysvetlil, prečo je atentát na Putina takmer nemožný. (Zdroj: YouTube/Dožď)

MOSKVA - Vitalij Brižatyj roky pracoval pre ruského prezidenta, kým po vypuknutí vojny neutiekol do Ekvádoru. Teraz hovorí, ako Putin žije – a prečo je pokus o atentát na diktátora prakticky nemožný.

Vitalij Brižatyj niekoľko rokov pracoval pre ruskú políciu, kým v roku 2021 nedostal prácu osobného strážcu Vladimira Putina (70). Na Krymskom polostrove, ktorý anektovalo Rusko, monitoroval vládcov tajný dovolenkový dom v obci Oliva.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 578 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Dňa 24. februára 2022, v deň ruskej invázie, podal Brižatyj návrh na svoje odvolanie. Keď to odmietli, Rus sa koncom roka 2022 rozhodol z Ruska utiecť aj s rodinou a odísť do Ekvádoru. Podľa vlastných vyjadrení ho tam teraz prenasledujú bývalí kolegovia.

Ako Putin žije na Kryme

V rozhovore pre aargauerzeitung.ch Rus vysvetľuje, ako Putin žije na Kryme: „Je to minimesto. Je tam administratívna budova, do ktorej sme nesmeli vstúpiť, samostatná armáda, ktorá tam žije, zbrojnica, potápačská skupina a lekári." Pre ruského prezidenta boli v malej dedinke dokonca vybudované heliporty a klziská na ľadový hokej.

Brižatyho úlohou bolo dvakrát denne kontrolovať oblasť, či sa v nej nenachádzajú výbušniny a zaistiť bezpečnosť pri Putinovom príchode. Všetci ho volali „prvý“ a nikto nikdy nespomenul jeho priezvisko. Práca bodyguarda platila okolo 650 eur mesačne.

Ruský prezident Vladimir Putin
Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin  (Zdroj: SITA/AP/Sputnik/Kremlin Pool Photo/Mikhail Klimentyev)

Putin priletel len dvakrát, spomína expolicajt. Veď v dovolenkovom dome ani nestrávil noc. „Faktom je, že Putin svoje pohyby starostlivo tají, dokonca aj pred vlastnými zamestnancami,“ povedal Rus. „Jediní ľudia, ktorí sa môžu dostať k Putinovi, sú jeho bodyguardi, špeciálna jednotka Federálnej bezpečnostnej služby. Je to elita medzi elitou.“

Atentát na Putina nemožný

Z tohto dôvodu je pokus o atentát na ruského diktátora prakticky nemožný. „Výber dôstojníkov federálnej bezpečnostnej služby je organizovaný tak, že takmer všetci veria, že ich úloha je správna,“ povedal Brižatyj. Mnohí z jeho bývalých kolegov jednoducho „vnímali vojnu ako dobrú príležitosť na povýšenie“.

Brižatyj sa tiež nechcel pasívne zapojiť do vojny proti Ukrajine. Teraz sa musí v Ekvádore báť o svoj život. Bývalý kolega mu nedávno napísal: „Idú k tebe. Neodpovedaj mi a vymaž moje číslo. Dávaj pozor!".

Viac o téme: AtentátOchrancaStrážcaVladimir PutinBodyguardVitalij Brižatyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu