Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Páchateľ útoku voči policajtom v Ostrihome použil výbušninu zo Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BUDAPEŠŤ - Atentátnik zo severomaďarského Ostrihomu, ktorý 20. septembra odpálil výbušninu vo svojom dome pri policajnom zásahu, získal suroviny na trhavinu na Slovensku. Uviedol to v utorok server blikk.hu, ktorý pripomenul, že pri útoku okrem páchateľa zomrel aj policajt a zranilo sa 11 policajtov a hasičov, z nich štyria ťažko, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Kriminalisti našli v záhrade páchateľa 38-metrový ilegálne vybudovaný tunel, v ktorom skladoval komponenty priemyselnej výbušniny, ku ktorým je na Slovensku ľahší prístup než v Maďarsku. Tunel mu mal po ďalšom dobudovaní zrejme poslúžiť aj ako úniková cesta. Výbuch, ku ktorému došlo večer 20. septembra počas policajnej operácie v okrajovej časti Ostrihomu, spáchal muž, na ktorého bol vydaný zatykač.

Archívne video: Obchodné centrum Central v Bratislave je po nahlásení bomby krátko popoludní opäť v prevádzke

Obchodné centrum Central v Bratislave je po nahlásení bomby krátko popoludní opäť v prevádzke (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ústredná vyšetrovacia hlavná prokuratúra (KNYF) pre agentúru MTI uviedla, že výbuch v dome na predmestí Ostrihomu neďaleko slovenských hraníc bol zámerným činom. Podľa prokuratúry protiteroristická jednotka TEK zasahovala v Ostrihome 20. septembra pre údajnú hrozbu. Zhruba o 19.00 h vtrhla do objektu, pretože osoba, na ktorú bol vydaný zatykač, nespolupracovala a vyjednávanie neviedlo k žiadnemu výsledku. Muž úmyselne spôsobil výbuch plynu. Okrem neho zomrel príslušník TEK.

Viac o téme: PolicajtiVýbušninaSlovenskoBudapešťOstrihom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu