Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Strach z jadrového úderu! VIDEO Šéf Kremľa Putin prišiel na návštevu Číny s atómovým kufríkom

Vladmir Putin mal na návšteve Číny so sebou jadrový kufrík.
Vladmir Putin mal na návšteve Číny so sebou jadrový kufrík. (Zdroj: Getty Images, Twitter, SITA/Andrei Gordeyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

PEKING - Od začiatku vojny na Ukrajine je strach z jadrového útoku všadeprítomný. Po nedávnom vystúpení Vladimíra Putina v Pekingu opäť nastala jadrová panika. Šéf Kremľa bol spozorovaný s atómovým kufríkom.

Ruský prezident Vladimir Putin tento týždeň odcestoval do Číny, aby sa zúčastnil na samite Novej hodvábnej cesty v Pekingu. Čína je dôležitým partnerom Ruska a doteraz podporovala krajinu v jej agresívnej vojne proti Ukrajine tým, že sa postavila ako neutrálna voči vonkajšiemu svetu.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 602 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Pre šéfa Kremľa ide len o druhú zahraničnú cestu od začiatku vojny na Ukrajine. Ale ruský prezident využil svoje vystúpenie v Pekingu na vyslanie jasnej hrozby na Západ. Ako ukazujú online zábery, Vladimir Putin mal so sebou v Číne aj svoj jadrový kufrík.

Pri odchode z Veľkej sály ľudu v Pekingu, kde čínske vedenie prijíma štátnych hostí a kde sa Putin stretol s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom, šéfa Kremľa sprevádzali dvaja námorní dôstojníci, z ktorých jeden niesol atómový kufrík. Bezpochyby jasná demonštrácia moci ruského prezidenta Západu. Vladimir Putin opäť rozdúchava obavy z jadrového úderu vo vojne na Ukrajine.

Rusko má v súčasnosti 6 257 jadrových hlavíc. Dosť na niekoľkonásobné zničenie sveta. Pre porovnanie: USA majú druhý najväčší jadrový arzenál na svete s 3 750 aktívnymi hlavicami. Faktom však je, že aj americký prezident Joe Biden vždy nosí nukleárny kufor Spojených štátov, keď cestuje.

Ale vystúpenie Putina s jadrovým kufríkom zrejme nie je náhoda. Ruský prezident nedávno označil dodávku amerických rakiet ATACMS na obranu Ukrajiny pred jeho útočnou vojnou za „ďalšiu hrozbu“. Uviedol však, že Rusko sa bude brániť aj proti týmto raketám a USA urobili chybu, že sa nechali vtiahnuť ešte hlbšie do konfliktu na Ukrajine a predĺžili tak tamojšie utrpenie.

Viac o téme: Návšteva ČínaVladimir PutinAtómový kufríkJadrový kufrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu