Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ohavný čin: Chlapec (11) zastrelil svoju matku! Strašný motív vraždy, pre TOTO sa pohádali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WISCONSIN – Hry na konzoly či počítače sa vyvíjajú závratnou rýchlosťou. Navyše na trhu je v ponuke aj výbava pre virtuálnu realitu, ktorá je schopná ponoriť vás priamo do deja. Pre hráčov je to ako vstúpiť do iného sveta. Táto vymoženosť pobláznila obzvlášť mladú generáciu. Niektoré deti sú schopné pre hračky urobiť doslova čokoľvek. Tohto chlapca to poznačilo do konca života.

archívne video

Streľba v jednom z petržalských bytov si vyžiadala jednu obeť, muž prevoz do nemocnice neprežil (Zdroj: Topky/Maarty)

V americkom štáte Wisconsin dostal súdne predvolanie len 11-ročný chlapec, ktorý je obvinený z vraždy. Jeho obeťou mala byť vlastná matka, ktorá mu odmietla kúpiť okuliare pre virtuálnu realitu (VR), píše ABC News. Niektoré deti sú schopné pre nové hračky spraviť skutočne čokoľvek.

Je priam neuveriteľné, že chlapec je obvinený z úmyselného zabitia prvého stupňa. Úrady plánujú byť voči nemu neúprosné. Štátny súd vo Wisconsine ho chce súdiť ako dospelého človeka. Meno chlapca nebolo zverejnené na príkaz súdu. Incident sa stal v júli, kedy súd na základe viacerých záznamov označil chlapca za pravdepodobného vykonávateľa vraždy a predvolal ho na výsluch. Obžalovaná strana sa ale odvolala. 

Mala to byť nehoda 

Chlapec mal v čase incidentu len 10 rokov, pretože sa mal odohrať v novembri minulého roku. Vyšetrovateľ Timothy Keller z Milwaukee v utorok 5. septembra svedčil na súde po tom, ako sa mal údajne rozprávať s chlapcom o spáchaní tohto brutálneho činu. 

Ohavný čin: Chlapec (11)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Pôvodne ma informoval, že si nie je istý, čo sa stalo. Vraj našiel svoju matku v pivnici bez známok života," povedal Keller s tým, že na druhý deň chlapca vypočul a ten sa mu priznal, že matku zastrelil. Označil to však za nehodu. "Zaujal postoj ako pri streľbe a namieril na ňu zbraň. Matka k nemu pomaly kráčala a prosila ho, aby ju zložil smerom dolu. Chcel ju len vystrašiť a streliť do steny za ňou. Guľka však zasiahla matku," vypovedal vyšetrovateľ. 

Veľké odhalenie 

Najväčší šok mal prísť na druhý deň po vražde. Chlapec si mal cez matkin účet kúpiť na Amazone okuliare na VR. "Rodina  bola po tomto zistení znepokojená, pretože jej členovia vedeli, že sa pohádal s matkou pre to, že mu ich odmietla kúpiť," dodal na záver vyšetrovateľ Keller z Milwaukee. Chlapec vinu poprel a podľa informácií zostáva vo väzbe. 

Viac o téme: VraždaVirtuálna realitaUSAWisconsinMilwaukeeChlapecKrimiOkuliare pre VR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu