Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Poľský Fritzl: Krajinu šokoval prípad incestu a vraždy troch bábätiek! Miestni vedeli, čo sa deje za múrmi

Polícia prehľadáva okolie domu, kde došlo k ohavným skutkom. Zobraziť galériu (2)
Polícia prehľadáva okolie domu, kde došlo k ohavným skutkom. (Zdroj: profimedia.sk)

GDAŇSK - Polícia našla telá troch novorodencov v pivnici zanedbaného domu neďaleko mesta Gdansk. Zatkli 20-ročnú ženu a jej 54-ročného otca. Paulína a Piotr G. sú podľa prokuratúry vyšetrovaní pre incest a trojnásobnú vraždu novorodencov.

Polícia už v piatok večer našla v obci Czerniki (Pomoransko) dve mŕtve bábätká. „Boli pochované v pivnici. Nebola tam žiadna podlaha, len udupaná hlina. Telá boli v rôznom štádiu rozkladu,“ citoval hovorcu prokuratúry portál Fakt.

archívne video

Pátranie po tele zavraždenej Katariny M. (†48) na hladine Slapskej priehrady (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Tretie mŕtve dieťa našli vyšetrovatelia v sobotu ráno. Večer bola polícia ešte na mieste činu a hľadala prípadné ďalšie telíčka bábätiek.

Otec a dcéra vraj spolu roky žili ako pár. „Nazývala ho krstným menom Piotr. Kráčali ruka v ruke. Pred pár mesiacmi jej oholil hlavu, aby za ňou ostatní chlapi nešli,“ povedala žena zo susednej dediny, ktorá chcela zostať v anonymite.

Svedok uviedol, že kolegovia z práce mali pred časom podozrenie, že žena je tehotná. Mala na sebe voľné oblečenie a zrejme si chcela skryť brucho. Pred tromi týždňami si vzala dovolenku. Keď sa po týždni vrátila do práce, zdalo sa, že je vyčerpaná, no otázky o dieťati odmietla. Niekto vtedy informoval sociálnu sociálnu starostlivosť, ktorej zamestnanci kontaktovali políciu.

Hororový otec mal vraj incestný vzťah aj s ďalšou dcérou. Podľa správ poľských médií jedno z nájdených dojčiat pochádzalo z tohto vzťahu.

„Päťdesiatštyriročný Piotr G. splodil dvoch novorodenca so svojou dvadsaťročnou dcérou Paulinou a tretieho s ďalšou dcérou, čím sa dopustil incestu a stal sa otcom aj dedkom zároveň. Práve on mal všetky tri deti krátko po narodení zavraždiť, ako vyplynulo z informácií špeciálneho vyšetrovacieho tímu,“ uviedol poľský denník Fakt.

Televízia Polsat v tejto súvislosti pripustila, že na pozemku sa môžu nachádzať ešte ďalšie telička. „Je možné, že na pozemku v Czernikach sa nachádza niekoľko mŕtvych tiel. Polícia prehľadáva nielen pivnicu domu, ale aj jeho okolie pomocou 3D skenera.“ Televízia ďalej informovala, že manželka Piotra G. zomrela pred 15 rokmi. Splodili spolu 12 detí, ktoré dostal do starostlivosti otec.

Poľský Fritzl: Krajinu šokoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Denník Gazeta Wyborcza priniesol článok s titulkom "Poľský Josef Fritzl". V ňom píše: „Ľudia v Czernikach sú v šoku, ale všetci vedeli, čo sa v dome deje, čo otec s dcérami robia.“ Prípad Josefa Fritzla z Rakúska denník spomenul s tým, že aj on väznil svoju dcéru, ktorú znásilňoval a mal s ňou deti. 

Gazeta Wyborcza prináša vo svojom článku aj svedectvá obyvateľov: „Dcéra Paulina bola do svojho otca, ktorému hovorila Piotr, úplne zamilovaná, vodila ho za ruku po dedine, netajili sa tým, že tvoria pár, všetci to vedeli,“ prezradil jeden z nich. 

Gazeta.pl tiež uvádza: "V sobotu bola Paulina obvinená z dvojnásobnej vraždy a incestu, ktorého sa mala na rozdiel od svojej mladšej sestry dopustiť dobrovoľne." Otec s dcérou sú zadržaní. Piotr G. je od nedele obvinený z trojnásobnej vraždy novorodencov a dvojnásobného incestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu