Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma v pražskom metre: Ženu odstrčili priamo na koľajnice, VIDEO ako dôkaz

Násilník strčil svoju obeť pod koľajnice metra v Prahe
Násilník strčil svoju obeť pod koľajnice metra v Prahe (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

PRAHA – Tomuto incidentu by len málokto veril. Našťastie ho celý zachytili priemyselné kamery. Na jednej z pražských staníc metra takmer došlo k obrovskej tragédii. Pri pohľade na nasledujúce zábery sa až nechce veriť, že človek je niečoho takého schopný.

archívne video

Zbesilá jazda ulicami Trnavy, vodič nerešpektoval vôbec nič (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

V piatok 11. augusta okolo 22:00 na pražskej stanici metra Smíchovská, sa odohrala scéna ako z akčného filmu. Muž (50) a žena mali zrejme výmenu názorov. Keď spolu prechádzali popri koľajniciach, muž do nej strčil. Neznáma žena stratila rovnováhu a spadla dolu na koľajnice. Informuje o tom Policie České republiky.

Len tak odišiel 

Násilník sa potom otočil a odišiel z miesta činu pokojným krokom, akoby sa nič nestalo. I keď pri páde utrpela viaceré zranenia, mala šťastie, že v tej chvíli sa na zastávku nerútilo žiadne metro. Incident našťastie zachytilo hneď niekoľko kamier. Aj vďaka týmto záberom sa napokon muža podarilo českej polícii zadržať, i keď až s odstupom času. 

Násilník strčil ženu priamo pod koľajnice pražského metra (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

"Celú udalosť aj tvár muža zachytili bezpečnostné kamery a jeho opis aj s foto dostali hliadky na ulici. V tom čase sa nám ho bohužiaľ nepodarilo dopátrať," povedal hovorca českej polície Jan Rybanský s tým, že kým jej bezvládne telo nehybne ležalo pod nástupišťom, muž v pokoji opustil priestor zastávky a zmizol. 

"Obeť útoku mala po vytiahnutí podozrenie na úraz panvy a vážne poranenú hlavu. Zdravotníci ju previezli na ARO," uviedla hovorkyňa českej záchrannej služby Jana Poštová.

Už zadržaný 

S chytením muža pomáhala rodina ženy. Potom, čo sa prebudila z umelého spánku, sa zapojila aj ona. Policajti následne zistili, že muž žije na jednej z pražských ubytovní a pár dní po napadnutí ho zadržali."Päťdesiatročný muž bol obvinený zo spáchania trestných činov výtržníctva a ťažkého ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. V prípade odsúdenia mu hrozí až desaťročný trest odňatia slobody," informoval Rybanský.

Viac o téme: MetroNásilníkIncidentKoľajniceČeská republikaPrahaKrimiPolicie České republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu