Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Silné zemetrasenie v kolumbijskej Bogote si vyžiadalo jednu obeť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BOGOTA - Silné zemetrasenie, ktoré vo štvrtok popoludní zasiahlo kolumbijské hlavné mesto Bogota, si vyžiadalo jednu obeť. O život prišla žena, ktorá skočila z budovy. Úrady však nehlásia žiadne závažnejšie škody na majetku. V piatok to uviedla agentúry AFP, informuje TASR.

Hlavné mesto Bogota zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,1, uviedla kolumbijská geologická služba. Podľa amerického geologického ústavu (USGS) otrasy dosiahli magnitúdu 6,3. Epicentrum sa nachádzalo v meste El Calvario v strednej časti krajiny, 40 kilometrov juhovýchodne od Bogoty. Po zemetrasení nasledovalo asi 35 dotrasov, pričom jeden z nich mal magnitúdu 5,9.

Panika v uliciach

Miestne úrady uviedli, že v dôsledku otrasov sa v Bogote rozozvučali sirény a mnohí ľudia v panike vybehli do ulíc. Ďalší zasa zostali uviaznutí vo výťahoch. "Jediným závažným incidentom bol prípad ženy, ktorá vyskočila z desiateho poschodia obytnej budovy, pravdepodobne z dôvodu nervovej poruchy," napísala na sociálnej sieti X starostka Bogoty Claudia Lopezová. Požiarnici neskôr potvrdili, že žena zraneniam podľahla.

Agentúra AFP upozorňuje, že centrálna Kolumbia je mimoriadne seizmicky aktívna. Prechádza cez ňu totiž jeden z tamojších hlavných tektonických zlomov. Zemetrasenie v roku 2008, ktoré malo tiež epicentrum v El Calvariu, si vyžiadalo 11 obetí.

Viac o téme: SmrťZemetrasenie KolumbiaBogota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu