Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Agresívne cicavce naháňali zdesených návštevníkov pláže: Deti kričali a plakali od strachu, dospelí zachraňovali, čo sa dalo

Agresívne cicavce napadli návštevníkov na pláži
Agresívne cicavce napadli návštevníkov na pláži (Zdroj: Youtube/ABC News)

SAN DIEGO – Virálne video, ktoré sa začalo šíriť na sociálnych sieťach ukazuje teritoriálne cicavce, ktoré si chránia svoje územie za každú cenu. Tentokrát napadli turistov na jednej z obľúbených pláži v San Diegu. Zdesení návštevníci vrátane detí utekali o život!

Na videu je zachytené ako agresívne uškatce začali naháňať návštevníkov pláže. Skupinu uškatcov zachytila kamera v momente ako sa rútili na turistov. Hrôzostrašný útok cicavcov sa stal na pláži v La Jolla Cove v San Diegu v USA v utorok 25.júla.

Národný projekt Digitálny žiak je unikátny projekt (Zdroj: TASR/František Iván)

Zvedaví turisti vrátane detí stáli iba pár metroch od dvoch uškatcov na pobreží, keď sa jeden z morských cicavcov začal približovať k davu, informovalo ABC News. Plavčík na pláži z reproduktora hlásil, aby ľudia dali samcovi dostatok priestoru a nedráždili ho. Jedna skupinka turistov sa vydala k skalám, zatiaľ čo väčší dav sa presunul k spodnej časti schodiska.

Najväčší strach je možné vidieť u malých detí, ktoré začali kričať a plakať, zatiaľ čo dospelí sa snažia chytiť posledné veci a utekať s deťmi do bezpečia. Samce uškatcov kalifornských sú dominantné cicavce, ktoré sú teritoriálne a chránia si svoje územia od mája do augusta. Najagresívnejšie správanie je možné u nich pozorovať koncom júna a začiatkom júla. Aby úrady zabránili nehodám, na plážach umiestnili varovné značky, ktoré vyzývajú ľudí, aby sa držali v bezpečnej vzdialenosti od divokých zvierat.

Viac o téme: San DiegoUškatce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu