Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Žralok opäť útočil: Zakrvavený surfista dokázal dopádlovať na breh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PERTH - Na západnom pobreží Austrálie došlo k útoku žraloka. Morský predátor pohrýzol 20-ročného surfistu na nohe. Veľkého bieleho žraloka asi zaujali pohyby vo vode. Mladík z posledných síl a s veľkou stratou krvi dopádloval na breh.

K útoku žraloka došlo pri známej pláži Gnarabup, 250 kilometrov na juh od mesta Perth v pondelok pred 9:00. Oblasť, kde sa pláž nachádza, patrí k obľúbeným surferským lokalitám.

archívne video

Šokujúca tragédia: Mladého plavca roztrhal žralok (Zdroj: Profimedia)

Na záberoch je vidieť ako surf vyletel do vzduchu, zatiaľ čo mladý muž skončil vo vode. Morský dravec ho pohrýzol na ľavej nohe.

Ako informovala televízia 9News, 20-ročný surfista napriek zraneniu a veľkej strate krvi si zachoval chladnú hlavu, žralokovi unikol a dopádloval na 600 metrov vzdialený breh. Svedkovia podľa televízie ocenili jeho statočnosť.

Predtým, ako ho previezli do nemocnice, mu zdravotná sestra na brehu poskytla prvú pomoc. Podľa ABC News je surfista v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života.

Pláže boli uzavreté a útok sa začal vyšetrovať, oznámilo ministerstvo priemyslu a regionálneho rozvoja Západnej Austrálie. Jeho služba Surf Life Saving WA tiež informovala, že na mieste sa znova objavil veľký biely žralok.


Medzičasom už pláže znova otvorili pre verejnosť a je možné tam opäť surfovať. "Pláže medzi Gas Bay a Margaret River Mouth Beach sú opäť otvorené po včerajšom incidente so žralokom," uviedol rezort.

Viac o téme: ZranenieŽralokSurfistaútok Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu