Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poplašné správy z Chorvátska: Výbušniny nastražené v letovisku Split! Polícia preveruje situáciu

Split
Split (Zdroj: Profimedia)

SPLIT - Chorvátska polícia a redakcie miestnych novín dostali v pondelok v skorých ranných hodinách správu, podľa ktorej boli na niekoľkých miestach v letovisku Split rozmiestnené výbušniny, informuje správa denníka Večernji.hr.

aktualizované 11:57 Oznámenie o nastražených výbušninách na viacerých miestach obľúbeného chorvátskeho letoviska Split sa podľa tamojšej polície ukázalo ako nepravdivé, informuje správa webu denníka Večernji.hr.

Na všetky lokality boli vyslaní príslušníci polície, aby ich preskúmali a podnikli opatrenia v záujme bezpečnosti občanov, uviedli policajné zdroje. Večernji.hr pripomína, že už minulý piatok dostali redakcie novín v Chorvátsku informáciu, že výbušné zariadenia boli nastražené na niekoľkých miestach hlavného mesta Záhreb. Aj táto hrozba sa ukázala byť falošná. 

Do redakcie prišiel mail

Podľa mailu, ktorý prišiel do redakcií novín, budú bomby detonované o 11.00 h SELČ predpoludním. Odosielatelia mailu samých seba označili za "tretiu generáciu Červených brigád". Dve bomby majú byť podľa nich nastražené v Kostole sv. Franja, jedna pri pamätníku chorvátskej domobrany, šesť bômb na rôznych miestach v nákupnom stredisku City Center one a dve údajne na splitskej radnici.

V maili napísali, že sa zasadzujú za "povstanie proletariátu a pomstu kapitalisticko-ustašovskej diktatúre, ktorá za pomoci cirkvi ovláda chorvátsky štát". "Nech žije proletárska revolúcia, smrť fašizmu, smrť kapitalizmu!" uviedli v závere oznámenia. Dve bomby mali byť podľa nich nastražené v Kostole sv. Franja, jedna pri pamätníku chorvátskej domobrany, šesť bômb na rôznych miestach v nákupnom stredisku City Center One a dve na splitskej radnici.

archívne video Ukrajinský útok na ruský muničný sklad v meste Okťabrskij.

Ukrajinský útok na ruský muničný sklad v meste Okťabrskij. (Zdroj: Facebook/คลิปสุดมัน HD)

"Na všetky lokality boli vyslaní príslušníci polície, ktorí preverujú pravdivosť oznámenia a podniknú všetky opatrenia v záujme ochrany bezpečnosti občanov," uviedli policajné zdroje. Večernji.hr pripomína, že už minulý piatok dostali redakcie novín v Chorvátsku informáciu, že výbušné zariadenia boli nastražené na niekoľkých miestach hlavného mesta Záhreb. Polícia po preskúmaní situácie zistila, že sa táto správa nezakladala na pravde.

Viac o téme: VýbušninaLetoviskoPolícia Chorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu