Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ameriku zasiahla hotová apokalypsa: Osem tornád, hlasné sirény a prerušenie leteckej dopravy!

Dve tornáda zachytené v blízkosti Chicaga
Dve tornáda zachytené v blízkosti Chicaga (Zdroj: Youtube/StormChasingVideo, Jesse Walters)

CHICAGO - Americké mesto Chicago zasiahlo v stredu 12.7. mimoriadne nepriaznivé počasie. Medzinárodné O´Hareovo letisko muselo dočasne zastaviť prevádzku na letisku, ľudia sa ukrývali doma a v meste sa rozozvučalo niekoľko sirén.

Na severovýchode štátu Illinois, hlásili spolu osem tornád, informuje The Independent. Na O´Hareovom medzinárodnom letisku zrušili takmer 300 vzletov a príletov, na letisku Midway to bolo 32. Po odznení búrkového systému bola prevádza obnovená. Oneskorené boli však ďalšie stovky letov.

Video z jazdy kolobežkára-rekordéra: Takouto rýchlosťou išiel! (Zdroj: FB/Polícia SR)

Podľa národnej meteorologickej služby hlásili škody na mnohých miestach. Stromy komplikovali premávku v meste, padali na domy, vietor unášal strechy, poškodené boli aj mnohé automobily, vietor rozbíjal okná na rodinných domoch. Padajúce stromy poškodili aj elektrické vedenie a na mnohých miestach hlásili výpadky elektrického prúdu.

V meste Chicago nie sú tornáda ničím nezvyčajným. V rozmedzí rokov 1855 až 2021 zaznamenali 97 tornád, z toho najsmrteľnejšie bolo v roku 1967, pri ktorom prišlo o život 33 ľudí, vyše 500 bolo zranených a škody sa vyšplhali na viac ako 50 miliónov amerických dolárov.   

Viac o téme: TornádoSirényAmerikaChicago
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu