Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Smrť matky a syna, ktorí spadli z trajektu, vyšetrujú ako vraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Owen Humphreys/PA via AP)

VARŠAVA/ŠTOKHOLM - Smrť matky a syna z Poľska, ktorých vo štvrtok zachránili z Baltského mora po tom, čo spadli z trajektu smerujúceho do Švédska, začali vyšetrovať ako vraždu. Oznámila to v sobotu okresná prokuratúra poľského prímorského mesta Gdansk, informuje agentúra PAP.

"V dôsledku úkonov, ktoré podnikla okresná prokuratúra Gdansku vo veci smrti dvoch poľských občanov, sa teraz k prípadu pristupuje ako k vyšetrovaniu vraždy dieťaťa a pokusu o samovraždu matky," uviedla hovorkyňa gdanskej prokuratúry Grazyna Wawryniuková. Doposiaľ pritom tento incident, ktorý sa odohral v teritoriálnych vodách Švédska, úrady vyšetrovali ako neúmyselné zabitie. Prípad vyšetruje okrem poľských úradov aj prokuratúra vo Švédsku. 

"Vyšetrovanie sa snaží vyjasniť, čo sa stalo," uviedla v piatok vo vyhlásení prokurátorka Stina Brindmarková z prokuratúry švédskeho prístavného mesta Karlskrona. K incidentu došlo na trajekte smerujúcom z prístavu v poľskom Gdansku do Karlskrony. Sedemročného chlapca a jeho matku zachránili z vôd Baltského mora švédske záchranné plavidlá. Následne ich previezli vrtuľníkom do nemocnice vo Švédsku, kde neskôr zomreli. Úrady sa pôvodne domnievali, že chlapec z trajektu spadol a matka skočila za ním, aby ho zachránila.

Viac o téme: TrajektVraždaŠvédskoPoľskoMatka a syn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu